ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων για τη γυναίκα με τίτλο «Η γυναίκα στο επίκεντρο, μια διαχρονική περιπέτεια» διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τίτλο «Πατριαρχία και γυναίκα στο χθες και το σήμερα».

«Η δομή της κοινωνίας, στην οποία εντοπίζονται συγκεκριμένα τοξικά χαρακτηριστικά, μας οδηγεί να υποτασσόμαστε σε ρόλους και οι επόμενες γενιές έχουν πολλά να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται αγώνας και θεσμική βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Σωτ. Λαϊνάς, ψυχολόγος, Phd, αν. επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων προαγωγής Αυτοβοήθειας,

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ακόμη ο Σωτ. Παλαιομήτρος, κοινωνιολόγος της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων και η Κυριακή Σπανού σκηνοθέτης, καλλιτεχνική διευθύντρια του «Θεσσαλικού Θεάτρου», η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι γυναίκες είναι “ορατές” στον καπιταλισμό που επενδύει στη ματαιοδοξία, ωστόσο η καθημερινότητα λαμβάνει υπόψη μόνον την ανδρική εμπειρία».

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και υπήρξαν παρεμβάσεις για τον ρόλο της κοινωνίας, της οικογένειας, των θεσμών και των μέσων ενημέρωσης στο όλο ζήτημα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λαρισαίων Αγ. Απρίλη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Κισσάβου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ