ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με την τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου δασκάλων και δημοτικού συμβούλου Δ. Παπαποστόλου να προκαλεί αίσθηση με αναφορές σε «προβληματικά» σχολεία που ανεγέρθηκαν την περίοδο του 1975, όπως το 16ο και 32ο Δ.Σ Λάρισας, τα ζητήματα που προέκυψαν στο 18ο ΔΣ στα Ηπειρώτικα, όπως και στο 21ο ΔΣ, που το 2002 παρουσίασε καθίζηση, συνεχίστηκε μέχρι αργά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με θέμα την κατάσταση των σχολείων μετά τον σεισμό.

«Η πόλη θα πρέπει να διεκδικήσει νέα σχολεία», ανέφερε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, σημειώνοντας την ανάγκη προγράμματος αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και δημιουργία σχετικού Μητρώου.

«Η Φαλάνη πρέπει να αποκτήσει νέο διδακτήριο, ενώ για το 3ο ΔΣ θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος σε βάθος», ανέφερε η κ. Καραλαριώτου, με τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκη να μιλά για πολιτικές ευθύνες διαφωνώντας με τη λογική των ΣΔΙΤ που πρότεινε ο Περιφερειάρχης και επιμένοντας στη διεκδίκηση ανέγερσης νέων σχολείων.

Υπέρ της ανέγερσης νέου διδακτηρίου στη Φαλάνη τάχθηκε ο Π. Γούλας, προτείνοντας να αξιοποιηθούν τα κτίρια του πρώην ΤΕΙ για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, με τον Ν. Γαμβρούλα να στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα των οικοδομικών αδειών που στερούνται πολλά σχολεία.

«Το παλιό σχολείο της Φαλάνης έχει κλείσει τον κύκλο του», συμφώνησε ο κ. Γαμβρούλας, ζητώντας νέες σχολικές μονάδες αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, όπου απαιτούνται, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με τον Κ. Βαϊούλη να κινείται στο ίδιο πνεύμα, ζητώντας χρονοδιαγράμματα για την επισκευή των σχολείων, επικαιροποίηση του τρόπου αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και ευελιξία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, προτείνοντας τέλος τη δημιουργία άτυπου Συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση του θέματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ