ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά στις 18:00 αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στις μετακινήσεις από αύριο, αλλά και άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων από την Δευτέρα. Ο καιρός βελτιώνεται, η μέρα μεγαλώνει, οι πολίτες νιώθουν εξαιρετική κόπωση από το πολύμηνο lockdown, συνεπώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναζητούν ένα μείγμα που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στους πολίτες χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται από αυτό το Σαββατοκύριακο να εφαρμοστούν αλλαγές σε μετακινήσεις και σε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Έχουν κλειδώσει αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033 καθώς πλέον θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση ΙΧ. Μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν μπορούσε κανείς με τον κωδικό 6 στο 13033 να αλλάξει δήμο παρά μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Επιπλέον, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το Σάββατο και την Κυριακή θα ξεκινάει στις 9 μ.μ. αντί για τις 7 μ.μ.. Συνεπώς, από αύριο ο κόσμος, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα έχει τι δυνατότητα να επισκεφτεί χώρους πρασίνου μακριά από την οικία του αλλά και την θάλασσα. Τέλος, θα έχει περισσότερο χρόνο για βόλτα – σωματική άσκηση μέχρι την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 9 μ.μ.

Αντίστοιχα από την ερχόμενη Δευτέρα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους καταναλωτές, με αυστηρούς κανόνες, όπως την προϋπόθεση ραντεβού. Παράλληλα θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των τεστ.

Λιανεμπόριο

Οι αρχικές σκέψεις ήθελαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου να έχει κλειδώσει για τις 29 Μαρτίου, αλλά όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τύχη του ανοίγματος των καταστημάτων αναμένεται να κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και οι επιστήμονες στην συνεδρίασή τους θα εξετάσουν την πορεία των «μαθηματικών» της πανδημίας. Κυβέρνηση και επιστήμονες αναμένουν μία επιπέδωση της καμπύλης και σταδιακή μείωση των κρουσμάτων. Εάν ωστόσο δεν φανούν τέτοια δείγματα μέσα στην εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολο οι επιστήμονες να εισηγηθούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com