ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ»

Η τοποθέτηση του Χρ. Κέλλα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων

«Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς απαιτούν και δικαιούνται καινούργια, ασφαλή και σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία κτίρια.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η δημιουργία μητρώου αντισεισμικής θωράκισης, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα διδακτήρια, ώστε να παρακολουθούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και να διαπιστώνεται η ανάγκη ανακατασκευής τους.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, με θέμα την κατάσταση των κτιριακών υποδομών των σχολείων του Δήμου Λαρισαίων μετά τους σεισμούς, προσθέτοντας:

«Η πρόταση αυτή δεν αφορά μόνο τη Λάρισα, αλλά όλη τη χώρα. Ο Δήμος Λαρισαίων και εν γένει οι δήμοι, που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των σχολείων, θα πρέπει να εργαστούν συντονισμένα, ώστε να έχουμε ασφαλή και λειτουργικά σχολεία, με τη συμβολή του υπουργείου Παιδείας και της κεντρικής κυβέρνησης, όπου χρειάζεται».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημέρωσε το διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ), σχετικά με τον επανέλεγχο των «κίτρινων» σχολείων και τη δυνατότητα άντλησης πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όσες σχολικές μονάδες χρειάζεται ιεραρχώντας τις ανάγκες, σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας εστίασε στην ανάγκη διαρκούς κατάρτισης και στήριξης εκπαιδευτικών και μαθητών, προτείνοντας τη διευρυμένη διδασκαλία θεματικών στα σχολεία για την προστασία από τη σεισμική δραστηριότητα, ενώ επαίνεσε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών για την ασφαλή εκκένωση των σχολικών μονάδων, σημειώνοντας:

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς μας για τα άμεσα αντανακλαστικά τους καθώς και τους μαθητές μας για την ψυχραιμία που επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν. Ιδιαίτερα οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών της Γ’ Λυκείου, που προετοιμάζονται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τις πανελλαδικές εξετάσεις και για τους οποίους το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να λάβει ειδική μέριμνα, θέλω να γνωρίζουν ότι είμαστε διαρκώς και έμπρακτα στο πλευρό τους».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ