Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή τους ελέγχους στις σεισμόπληκτες περιοχές και τα πολλά παράπονα που προέκυψαν παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο συντονιστής των αυτοψιών Αντ. Γιαννούτσος.

Ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε προσωπικές διαβεβαιώσεις υπογραμμίζοντας πως «κανένας δεν θα αδικηθεί», ενώ απέδωσε τα όποια προβλήματα σε παραπληροφόρηση των κατοίκων.

«Υπάρχουν διαδικασίες και πρέπει να τηρηθούν. Οι σεισμόπληκτοι έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης, δεν χρειάζεται ένταση και καχυποψία. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε να μην αδικηθεί κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγοραστός.

Στη διαδικασία των ελέγχων αναφέρθηκε αναλυτικά ο πολιτικός μηχανικός και συντονιστής των αυτοψιών Αντ. Γιανούτσος, σημειώνοντας πως σε πρώτη φάση γίνονται αυτοψίες για την καταλληλότητα «ως προς χρήση» (ταχεία αυτοψία) και ακολουθεί επανέλεγχος για τις βλάβες των κτιρίων και τον χαρακτηρισμό τους.

«Πράσινα και κίτρινα κτίρια έχουν τα ίδια “δικαιώματα”, ωστόσο τα κίτρινα πρέπει υποχρεωτικά να επισκευασθούν», ανέφερε ο κ. Γιαννούτσος, προσθέτοντας πως 3μελής επιτροπή θα εξετάσει τα «κόκκινα» κτίρια προκειμένου να αποφανθεί ποια κρίνονται κατεδαφιστέα και ποια ανακατασκευάσιμα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ