ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Το δημοτικό σχολείο Φαλάνης, μετά από τις καταστροφές το οποίο υπέστη κατά τον πρόσφατο σεισμό, επισκέφτηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φαλάνης, κ. Κώστα Λυγούρα. Συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο, κ. Ρένο Καρυώτη, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φαλάνης, κ. Θανάση Καραΐσκο, τον διευθυντή του σχολείου, κ. Νίκο Κολοβό, τους δασκάλους και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κατερίνα Κόκκινου, ενημερώθηκαν για τα αιτήματα σχετικά με την κατασκευή νέου σχολείου και τη διατήρηση του υπάρχοντος κτιρίου για άλλες χρήσεις,  εφόσον αυτό επισκευαστεί.

Το γεγονός ότι το κτίριο του σχολείου δεν κρίνεται κατάλληλο ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν σε αυτό εφόσον ανοίξουν τα σχολεία καθιστά αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων.

Το επιτακτικό αίτημα της κοινότητας για καινούριο σχολείο βρήκε σύμφωνους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, οι οποίοι προτίθενται να το υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Άννα Βαγενά και ο Βασίλης Κόκκαλης πρότειναν τη δημιουργία μιας διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή των βουλευτών  του νομού, προκειμένου να προωθήσουν  το αίτημα που αφορά τη στέγαση των μαθητών,  καθώς και τα αιτήματα όλων των σεισμόπληκτων κατοίκων  της περιοχής προς τα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος, οι προτάσεις που συζητήθηκαν ως προσωρινές λύσεις είναι να τοποθετηθούν κοντέινερ στο προαύλιο του παλιού σχολείου ή τα μαθήματα να γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες στο κτίριο όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο/Λύκειο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com