ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ

Δυσμενείς οι συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους καταυλισμούς στην περιοχή της Ποταμιάς λόγω βροχής

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους σεισμόπληκτους των καταυλισμών που έχουν στηθεί στη Μαγούλα και στο Μεσοχώρι εξαιτίας της εμφάνισης 2 κρουσμάτων κορωνοϊού σε άτομα που διαμένουν σε αυτούς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια και το δήμο Ελασσόνας.

Πιο συγκεκριμένα στη Μαγούλα σε συνολικό αριθμό 58 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε 1 γυναίκα με ηλικία τα 44 έτη, ενώ στο Μεσοχώρι σε συνολικό αριθμό 13 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε 1 άνδρα με ηλικία τα 76 έτη.

Αντίθετα όλα τα δείγματα που ελήφθησαν στο Αμούρι (5) και στο Δαμάσι (13) ήταν αρνητικά.

Ηδη τα άτομα που βρέθηκαν θετικά και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί ενώ ενημέρωση των σεισμόπληκτων έγινε από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα η εμφάνιση κρουσμάτων λόγω των συνθηκών στους καταυλισμούς προκαλεί ανησυχία και γι’ αυτό οι έλεγχοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Γάτσας ζήτησε από όλους τους σεισμόπληκτους να τηρούν όσο μπορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα με την ευκαιρία της επικοινωνίας αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε όλους τους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων στην περιοχή της Ποταμιάς λόγω της έντονης βροχόπτωσης τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή πιέζει την κυβέρνηση ώστε να έλθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και οι υπόλοιποι οικίσκοι, ώστε να στεγαστούν και οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν σε σκηνές, υποστήριξε ότι ο δήμος έχει καλέσει οικογένειες που διαμένουν σε σκηνές να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σημείωσε ότι πολλοί από αυτούς τους σεισμόπληκτους επιστρέφουν με δική τους ευθύνη στα σπίτια τους που είναι λαβωμένα από τον σεισμό, ή βρήκαν καταφύγιο σε βοηθητικούς χώρους των σπιτιών τους που δεν υπέστησαν ζημιές, αφού δεν θέλουν να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και είναι αδύνατο να μείνουν σε σκηνές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ