ΜΑΡΤΥΡΙΟ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ – ΠΟΤΑΜΙΑ (ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικά δύσκολες ούτως ή άλλως η συνθήκες για τους σεισμόπληκτους των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας, ήρθε και η βροχόπτωση για να κάνει ακόμη δραματική και δυσβάσταχτη τη διαβίωσή τους στους πρόχειρους καταυλισμούς.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που μας έστειλε ο πρώην κοινοτάρχης Δαμασίου Θοδωρής Γρέπος, με τους πληγέντες να παλεύουν με τη λάσπη, αλλά και τα κακοσυντηρημένα και τρύπια τροχόσπιτα που κατά τα άλλα στάλθηκαν για την καλύτερη διαβίωσή τους στην ύπαιθρο.

Από τα ξημερώματα που άρχισε η βροχή οι σεισμόπληκτοι προσπαθούν να προστατέψουν με κάθε μέσο τις σκηνές, σκεπάζοντάς τες με νάιλον, ενώ τον δικό τους αγώνα δίνουν και οι διαμένοντες στα τροχόσπιτα που επιστράτευσαν ακόμη και κουβάδες για να μαζέψουν τα νερά που μπαίνουν στο εσωτερικό από τους εξαερισμούς.

Την ίδια ώρα το γήπεδο τείνει να μετατραπεί σε λίμνη κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη και τη μετακίνησή τους.

Πραγματικά δύσκολες οι συνθήκες και καλό είναι να μεταφερθούν άμεσα οι οικίσκοι σε όλους τους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων στα χωριά των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας γιατί η κατάσταση είναι τραγική και τα προβλήματα δεν λύνονται με ανέξοδες υποσχέσεις αλλά με έργα.

Πάντως οι σεισμόπληκτοι του Δαμασίου παρά τις κακουχίες και τα βάσανα δεν δείχνουν να το βάζουν κάτω και σήμερα συμμετείχαν στη λειτουργία για τον προστάτη του χωριού τους που γιορτάζει, αναπολώντας στιγμές και γιορτές του παρελθόντος και ελπίζοντας ότι σύντομα θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ