ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡ.ΑΞΙ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» 

Κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα», αποτελούμενο από τον Επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Γούλα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άκη Νασιώκα και το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ κ. Βαγγέλη Γιαννούλα,  περιόδευσε στις σεισμόπληκτες κοινότητες του Κουτσόχερου και της Μάνδρας.

Οι κύριοι Γούλας, Νασιώκας  και Γιαννούλας  συναντήθηκαν με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων κ. Βάιο.Φονιά και κ. Σπύρο .Καδόγλου , και είδαν από κοντά τα κτίρια που έχουν πληγεί .

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παναγιώτης Γούλας δήλωσε τα εξής:

« Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου του 2021 άφησε πίσω του σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και με αποφασιστικότητα από τους αρμόδιους φορείς.

Στο Κουτσόχερο  12 κτίσματα  κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί, μετά το δεύτερο έλεγχο, ως κόκκινα, και άλλα 30 ως κίτρινα .Πέραν αυτών η παλαιά εκκλησία έχει καταστραφεί εντελώς  και στη  δεύτερη εκκλησία  έχουν πέσει οι τοιχοποιίες και θα πρέπει να ελεγχθεί από την επιτροπή των μηχανικών για το αν μπορεί να επισκευασθεί.

Προς το παρόν έχουν φθάσει στο χωρίο μόνο 2 τροχόσπιτα, που θα στεγάσουν προσωρινά τους σεισμόπληκτους, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 6, ενώ δεν έχουν ελεγχθεί καθόλου τα άλλα 60 κτίσματα του οικισμού.

Στη Μάνδρα έχει γίνει μόνο ο πρώτος έλεγχος των κτιρίων, από τον οποίο χαρακτηρίστηκαν ως κίτρινα 14 κτίσματα.

Η παράταξή μας θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθηθούν αλλά και να αποζημιωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι σεισμόπληκτοι  συνδημότες μας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί τα προβλήματα  των πληγέντων συμπολιτών μας είναι επείγοντα και μεγάλα.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ