ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους την παραμονή της στην κατηγορία η ΑΕΛ, που δείχνει να ξυπνά από τον αγωνιστικό της λήθαργο πανηγυρίζοντας τρίποντο-χρυσάφι στη Ριζούπολη, όπου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play out επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-2.

Παρά τις απουσίες και τη δυσχερή βαθμολογική θέση οι παίκτες του Τζ. Φέστα έδειξαν πως δεν θα πέσουν αμαχητί, ενώ σε ένα πρώτο ημίχρονο με την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει την κατοχή δημιουργώντας τελικές κυρίως από στημένα η ΑΕΛ απείλησε στο 35’, όταν ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Βέρχουλστ έδιωξε με τα πόδια.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Απολλωνιστές επιχείρησαν να πάρουν το προβάδισμα και στο 54’ ο Μπεντινέλι είδε το σουτ που εξαπέλυσε εκτός περιοχής να καταλήγει στο δοκάρι του Νάγκι, ενώ καίρια ήταν η αντίδραση των «βυσσινί», που στο 67’ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα σε μικρό χώρο, ο Κολομπίνο από τα αριστερά μοίρασε στον Ντουρμισάι και εκείνος πλάσαρε υποδειγματικά γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Η ΑΕΛ φρόντισε να διαχειριστεί το προβάδισμα, στο 84’ ο Νάγκι είπε «όχι» σε σουτ του Σλίβκα, στο 89’ ο Ακούνια δοκίμασε το πόδι του και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Απόλλωνα και στις καθυστερήσεις (95’) οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Μπεν-Χατίρα έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέρχουλστ, πήρε ωστόσο το ριμπάουντ και μοίρασε στον Νούνιτς που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2 «κλειδώνοντας» τη νίκη!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Τζ. Φέστα να πανηγυρίζουν νίκη-χρυσάφι, φτάνοντας τους 19 βαθμούς και ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον ενόψει και της δύσκολης συνέχεις στο μίνι-πρωτάθλημα που θα κρίνει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκεθ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν (72′ Λαγός), Σλίβκα, Μπεντινέλι, Μαρκ Φερνάντεθ (72′ Μουνιέ), Τσιλούλης (52′ Κολ), Ντάουντα (53′ Ιωαννίδης).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Μπέρτος, Πινακάς (78′ Μπεν Χατίρα), Στίφλερ (86′ Σπαρβ), Κολομπίνο, Ακούνια, Μουκαντζό (57′ Mιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι (78′ Νούνιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Novasports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ