ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Παραδόθηκαν ακόμη 4 οικίσκοι της δωρεάς του προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη

Η έντονη βροχόπτωση, η ενεργοποίηση του μηχανισμού περιφέρειας και δήμου Τυρνάβου και η ύπαρξη βοηθητικών χώρων σε σπίτια συνε΄βαλαν στο να μην κοιμηθεί ούτε ένας άνθρωπος χθες σε σκηνή στην περιοχή του Δαμασίου.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες χθες παραδόθηκαν σε οικογένειες σεισμόπληκτων άλλοι 9 οικίσκοι και έτσι μέχρι σήμερα 20 οικογένειες μένουν σε τροχόσπιτα και 24 σε οικίσκους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν και άλλοι που ήδη συνδέονται με το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού ώστε να γίνουν λειτουργικοί.

Την ίδια ώρα σεισμόπληκτοι διαμένουν σε 5 τροχόσπιτα και στο Δαμασούλι.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Σακούτσιο που έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό των εργασιών συνολικά αναμένεται να αναπτυχθούν στο Δαμάσι περίπου 100 οικίσκοι ώστε να στεγαστούν όλοι οι σεισμόπληκτοι που σήμερα είτε διαμένουν σε συγγενικά τους πρόσωπα ή βοηθητικούς χώρους των πληγωμένων σπιτιών τους είτε μένουν σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και πρέπει να επιστρέψουν στο χωριό.

ΠΡΟΚΑΤ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε ο κ. Σακούτσιος μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα στη θέση της εκκλησία του Δαμασίου που χτυπήθηκε από τον σεισμό θα στηθεί μία προκατασκευασμένη εκκλησία έργο που θα σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα για τους κατοίκους της περιοχής. Η νέα εκκλησία θα στηθεί στο χώρο που υπήρχε μέχρι σήμερα ο “χτυπημένος” ναός.

ΔΕΝΔΡΑ – ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο οι σεισμόπληκτοι σε Δένδρα και Πλατανούλια έχουν τακτοποιηθεί σε 10 συνολικά τροχόσπιτα, ενώ οικογένειες σεισμόπληκτων από την περιοχή του Αμπελώνα έχουν μεταφερθεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία στη Λάρισα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

“Ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Θεοδώρων, όπου στο Δαμάσι τιμάται η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο γραφικό εξωκλήσι στον λόφο του κάστρου, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος ενός τιτάνιου αγώνα για την διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους σεισμόπληκτους της περιοχής.

Ειδικότερα, από σήμερα κανένας από τους πληγέντες του Δαμασίου δεν θα διαμένει πλέον σε σκηνή.

Καταβλήθηκε ένας αγώνας δρόμου ώστε όλες οι υποδομές να είναι έτοιμες και όλοι οι οικίσκοι πλήρως συνδεδεμένοι και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κτλ).

Έτσι, οι συνδημότες μας κάνουν πλέον χρήση οικίσκων οι οποίοι είναι απολύτως λειτουργικοί.

Παράλληλα, παραδόθηκαν σήμερα ακόμα 4 οικίσκοι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη, ενώ ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθούν οι 4 τελευταίοι οικίσκοι.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ευχαρίστησε εκ νέου την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη για τη γενναιοδωρία τους.

Παράλληλα, ανέφερε τη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας, καθώς ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων με τη σοφία και την φιλευσπλαχνία του αποτελεί πραγματικό στήριγμα για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος αποτελεί σπουδαίο συμπαραστάτη στον αγώνα για στήριξη των πληγέντων συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου δεσμεύεται πως θα συνεχίσει άοκνα την προσπάθεια για πλήρη και οριστική επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα εντονότατα σεισμικά φαινόμενα”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com