ΕΝΤΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Ψυχραιμία και υπομονή συστήνει ο καθηγητής Γεωλογίας Ιωάννης Κουκουβέλας – Οι σεισμόπληκτοι δεν θα πρέπει να πλησιάζουν λαβωμένα κτίρια

Συνεχείς είναι σήμερα οι δονήσεις που έρχονται από το ρήγμα της Ποταμιάς στην Ελασσόνα δίνοντας σεισμούς που έφτασαν σε ένταση ακόμη και τα 4,1 R στις 7.15 το απόγευμα.

Από το πρωί καταγράφηκαν αρκετές δονήσεις με μέγεθος  2- 2,8° R, ενώ δεν έλειψαν και δονήσεις μεγέθους 3,4 και 3,1°.

Οπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα οι δονήσεις εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία.

Μάλιστα ο καθηγητής κ. Ιωάννης Κουκουβέλας μιλώντας πριν από λίγο στο paidis.com εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά καθησυχαστικός, συστήνοντας υπομονή, αφού όπως ανέφερε η περιοχή για ένα ακόμη χρονικό διάστημα θα δίνει δονήσεις ενίοτε και σχετικά ισχυρές. Αλλωστε όπως υπογράμμισε στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς εξαιτίας της σεισμικότητας της περιοχής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εξαιτίας της συνέχισης των δονήσεων οι σεισμολόγοι είναι κάθετοι και ζητούν από τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να μην πλησιάζουν, πόσο μάλλον να διαμένουν, σε πληγωμένα κτίσματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Έντονη σήμερα η μετασεισμική δραστηριότητα στο ρήγμα της Ποταμιάς – KALAMPAKA | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | NEWS | METEORA
  2. Έντονη σήμερα η μετασεισμική δραστηριότητα στο ρήγμα της Ποταμιάς στην Ελασσόνα – KALAMPAKA | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | NEWS | METEORA

Comments are closed.