ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΕΤΑ

Η ανακοίνωση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κύριος Σέρκος Χαρουτουνιάν αποδέχθηκε την πρόσκληση της ομοσπονδίας και πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της το Σάββατο 20/3/2021. Η συνάντηση είχε διάρκεια δυο ώρες παρουσία και του τεχνικού συμβούλου της ομοσπονδίας και δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαιτέρως καλό με τον κύριο πρόεδρο να ακούει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας για τους ελέγχους τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα, όσο και στα αμνοερίφια σε ότι αφορά τις ελληνοποιήσεις των δυο αυτών προϊόντων μας καθώς και για την ΦΕΤΑ μας.

Αποφασίστηκε από κοινού με  τον κύριο πρόεδρο η ενίσχυση της θεσμοθέτησης (blockchain) για τον έλεγχο της παραγωγής αιγοπρόβειου  γάλακτος από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς και η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού από τον οργανισμό ώστε να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους . Ακόμη προκρίνουμε από κοινού  την δημιουργία μόνιμου σταθμού ελέγχου των εισαγόμενων προϊόντων(είτε αιγοπρόβειου γάλακτος, είτε λευκού τυριού) στον Προμαχώνα με επαναζύγιση.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της ομοσπονδίας συνεδρίασε συζητώντας τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου όπως αυτά πηγάζουν από την σκληρή καθημερινότητα της δουλειάς μας.

Έτσι ζητάμε για ακόμη μια φορά από το ΥΠΑΑΤ ενίσχυση-στήριξη λόγο του δυσβάστακτου πλέον κόστους παραγωγής.

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα των ημερών που αφορά τα δημοσιεύματα για νοθεία σε ΦΕΤΑ , Θεσσαλικής εταιρείας στη Γερμάνια. Για την οποία έχουμε κι εμείς στα χέρια μας κάποιες αναλύσεις από τα δυο Γερμανικά εργαστήρια που δείχνουν την νοθεία.

Η θέση της ομοσπονδίας είναι πως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας -και αυτό το απαιτούμε- και αν και εφόσον τελικά η εν λόγο εταιρεία κριθεί ένοχη από την δικαιοσύνη, τότε προτείνουμε να της επιβληθεί η μεγαλύτερη των ποινών που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Όποια κι αν είναι αυτή, όσο σκληρή κι αν είναι, ακόμη κι αν πρόκειται για αφαίρεση της άδειας παραγωγής ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ. Και σε περίπτωση χρηματικού προστίμου, θα απαιτήσουμε το ποσό να μοιραστεί στους κτηνοτρόφους συνεργάτες της εν λόγο εταιρείας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ