Με δημόσια παρέμβασή της η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει την ανακολουθία της Κυβέρνησης μεταξύ των ανακοινώσεών της και της τελικής συμφωνίας για το ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος «Τρίτσης», επισημαίνοντας τα εξής :
«Ούτε χρόνο πριν, (6/2020) ο Πρωθυπουργός της χώρας «βάφτιζε» το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τους ΟΤΑ, επικοινωνιακά, σε «Τρίτσης», σκοπεύοντας εξόφθαλμα στον προσεταιρισμό του ονόματος του σπουδαίου, αείμνηστου πολιτικού (με …το μάτι του βεβαίως στραμμένο, στους αντίστοιχους κεντρώους ψηφοφόρους).
Μετά την «βάφτιση» ακολούθησαν και οι «υποσχετικές» δώρων, αφού ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μποναμά» δυόμιση δις ευρώ για το Πρόγραμμα, μέσω της συμμετοχής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο με την σειρά του υποτίθεται «εξασφαλισμένα», θα καλύπτονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με ενάμιση δις ευρώ…
Τελικά, η πραγματικότητα αποδείχθηκε δυστυχώς λιγότερο «γαλαντόμα» από τις υποσχέσεις του κ. Πρωθυπουργού, αφού τα δυόμιση δις ευρώ που θα «οδηγούσαν στη δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας» αποδείχθηκαν πολύ λιγότερα των προσδοκιών, που η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει στους Αυτοδιοικητικούς – και σε εμάς!
Τελικώς, αυτές τις μέρες, δημοσιοποιήθηκε ότι η χώρα υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μόνο που το «εξασφαλισμένο» για το «Τρίτσης» και τους ΟΤΑ 1,5 δις, έγινε μόλις …0,5 δις!
Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, δεν έχασαν, βέβαια, την ευκαιρία να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά ακόμη και την «κουτσουρεμένη» συνεισφορά της ευρωπαϊκής τράπεζας, στη λογική του «μάζευε κι ας είναι ρώγες», ποντάροντας κλασσικά, στην «κοντή» μας μνήμη.
Επειδή όμως ούτε «κοντή» μνήμη έχουμε, αλλά ούτε και θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, τους συγχαιρόμαστε κι εμείς με την σειρά μας …κατά το εν τρίτο.
Όσο δηλαδή, κατάφερε ο κυβερνητικός μηχανισμός να εξασφαλίσει από την Ένωση, σε σχέση με τις αρχικές του υποσχέσεις, τις οποίες ανέξοδα μοίραζε δεξιά και αριστερά
Με κάτι τέτοια όμως , αναρωτιέται κανείς, γιατί ακόμη ψάχνουμε με τους επιστήμονες και αναλυτές, να βρούμε τους λόγους που το πολιτικό σύστημα παραμένει αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών.
Όταν την απάντηση, την έχουμε μπροστά μας! » .