ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 26ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Με αφορμή  την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας,  σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει μνήμες αρνούμενο να τις παραδώσει στη λήθη,  παρουσιάζει το θεατρικό έργο: “Οι καμπάνες του Μεσολογγίου”.

Το έργο εστιάζει  στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό του απλού Έλληνα αγωνιστή, Γιάννη Γούναρη, που είχε  την αρετή στο δίλημμα, Πατρίδα ή οικογένεια να επιλέξει  την Πατρίδα και  την τόλμη όχι μόνο να θυσιαστεί ο ίδιος αλλά να θυσιάσει και την οικογένειά του ακόμη, για να σωθεί το Μεσολόγγι.

«Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι·
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία»
                                       Ανδρέας Κάλβος

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς εμπνευσμένων δασκάλων, που και κάτω από δύσκολες συνθήκες πανδημίας θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους  τα ύψιστα μηνύματα της λευτεριάς που απαιτεί θυσίες.

Η ιδέα για τη δημιουργία της παράστασης προτάθηκε από το  δάσκαλο  Δημήτρη Πατρωνίδη όπου είχε και την επιμέλεια αυτής, σε συνεργασία με τη δασκάλα  Νικολέτα Καρά και τον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης Υποδιευθυντή κ. Τσιάτσιο Ιωάννη.
Στο θεατρικό  πρωταγωνιστούν  οι μαθητές της  ΣΤ3  τάξης με όλη τη γνώση του έργου.

Τα κείμενα, τα σκηνικά, τα τραγούδια, οι εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών και η καλή συνεργασία, με αρωγό και εμψυχωτή τη Διευθύντρια  κα. Σταγιάννη Αικατερίνη, συνέθεσαν ένα αποτέλεσμα  πραγματικά μοναδικό.

Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή  και η αμέριστη στήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του ΜΕΣ Αγίου Θωμά  και του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας, που πλαισίωσαν την προσπάθεια βοηθώντας στα σκηνικά, στις ενδυμασίες των μαθητών και  στις ιδέες πραγματοποίησης  του έργου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία είναι σημαντική για την επιτυχία.

Οι πρόβες και η  βιντεοσκόπηση του θεατρικού έργου,  έγιναν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου για τον κορωνοϊό, από τους μαθητές και τους συμμετέχοντες, σε μια προσπάθεια  να δείξουμε πως στο σχολείο καμία πανδημία δεν είναι ικανή να σταματήσει τη μάθηση, την έμπνευση  και τη δημιουργία.

Η γιορτή αφιερώνεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, που μας απέδειξαν ότι καθημερινά υπάρχουν αφανείς ήρωες που μας κάνουν υπερήφανους! Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ