ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Η ΔΕΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Αντιμέτωποι με τα επίμονα και ενοχλητικά τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιρειών που παρανόμως φτάνουν και τα 4 ή 5 την ημέρα βρίσκονται αρκετοί επαγγελματίες κυρίως του χώρου της εστίασης για μικροοφειλές τους προς τη ΔΕΗ που σε κάποιες περιπτώσεις δεν φτάνουν τα 200 €.

Δυστυχώς η ΔΕΗ αδιαφορώντας για το αν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι κλειστές για αρκετούς μήνες και μέχρι σήμερα οι επαγγελματίες κατάφερναν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους βλέποντας μια μικρή καθυστέρηση στην εξόφληση των λογαριασμών έχει αναθέσει την είσπραξή τους σε εισπρακτικές οι οποίες με τη σειρά τους ενοχλούν και πιέζουν ζητώντας από τους οφειλέτες να προχωρήσουν ακόμη και σε διακανονισμούς αδιαφορώντας για το αν έχουν ή δεν έχουν τα χρήματα.

Μάλιστα στις επίμονες απαντήσεις των επαγγελματιών ότι αν δούλευαν θα πλήρωναν την υποχρέωσή τους προς τη ΔΕΗ επιδεικνύοντας αναλγησία τονίζουν ότι κάνουν τη δουλειά τους και επιμένουν να ζητούν τα χρήματα, απειλώντας ακόμη και με διακοπή της ηλεκτροδότησης αν δεν εξοφληθεί ο λογαριασμός.

Δυστυχώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι πιέσεις ασκούνται σε μία περίοδο που το σωματείο της εστίασης στη Λάρισα είναι ακέφαλο λόγω της παραίτησης του προέδρου κ. Σακελλάρη και οδεύει προς εκλογές προς το τέλος του μήνα.

Οι επαγγελματίες είναι στο πόδι έχοντας να αντιμετωπίσουν μία σειρά προβλημάτων εξαιτίας των κλειστών επιχειρήσεων, πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν αν θα ξανανοίξουν τα καταστήματά τους και βλέποντας την αναλγησία της ΔΕΗ και των εισπρακτικών απευθύνουν έκκληση στη διοίκηση του επιμελητηρίου και της ομοσπονδίας επαγγελματιών του νομού, στους τοπικούς βουλευτές αλλά και στην κυβέρνηση για να βοηθήσουν όπως μπορούν για να σταματήσουν αυτές οι πιέσεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ