ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μετά την περίπτωση του δήμου Τύρναβου που με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως απατεώνες χρησιμοποιώντας ψευδώς το όνομα αντιδημάρχου επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες δήθεν για βοήθεια στους σεισμόπληκτους, ανάλογο περιστατικό καταγράφεται και στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com με την ίδια ακριβώς μέθοδο και χρησιμοποιώντας και εδώ το όνομα αντιδημάρχου επιτήδειοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον σεισμό και τις ανάγκες των πληγέντων προσεγγίζοντας τηλεφωνικά επιχειρηματίες της περιοχής και κάνοντας παραγγελίες στο όνομα του δήμου Ελασσόνας.

Οι απατεώνες χρησιμοποιώντας πάντα το όνομα αντιδημάρχου για να γίνουν πιστευτοί ζητούσαν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών για δήθεν πίστωση χρημάτων, όπως και προσωπικά στοιχεία των ανυποψίαστων, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες προσεγγίσεις και να ενημερώνουν τις αρχές σε περίπτωση που δεχτούν ανάλογη ενόχληση.

Δίχως να αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους που έδρασαν και στον Τύρναβο θα πρέπει να αναφερθεί πως στα δίχτυα τους έπεσε κάτοικος του Δαμασίου, που αντιλαμβανόμενος έστω και καθυστερημένα την απάτη πρόλαβε να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ενώ ανέφερε το θέμα και στο Α.Τ. Τυρνάβου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με αφορμή την απόπειρα απάτης ο δήμος Ελασσόνας με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του αναφέρει τα εξής:

“Επειδή παρουσιάζονται απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών, εφιστούμε την προσοχή όλων των κατοίκων και ιδίως των επαγγελματιών του Δήμου Ελασσόνας, σε τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

Να μη δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Να μην καταθέτουν χρήματα εφόσον τους ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ