ΜΕΣΟΧΩΡΙ: ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ

Τα πατήματά τους στη νέα καθημερινότητα που βιώνουν μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου ψάχνουν να βρουν οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου Ελασσόνας, που καλούνται να προσαρμοσθούν στη νέα συνθήκη, με τους ίδιους ξεσπιτωμένους και την κακοκαιρία να δυσκολεύει τη ζωή τους.

 

Οι πρώτοι επτά οικίσκοι έχουν εγκατασταθεί ήδη στο χωριό, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Γ. Ζαρλαδάνη άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση ακόμη δεκαοκτώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ξεσπιτωμένων κατοίκων της.

Οι ανάγκες για στέγαση παραμένουν μεγάλες, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως με πρωτοβουλία του προέδρου τέσσερα τουλάχιστον άτομα που διέμεναν σε σκηνή μετακινήθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά σε «κίτρινο» σπίτι της κοινότητας.

 

Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι, που εξυπηρετούνται στα συσσίτια που στήνονται καθημερινά στην πλατεία του χωριού, αναφέρουν καθυστερήσεις στη διανομή τροφίμων, ενώ δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τις εθελοντικές ομάδες (Ε.Ε.Σ. κλπ.) που στέκονται στο πλευρό τους, επισημαίνοντας με νόημα πως η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες αποκατάστασης των πληγέντων «πριν την απομάκρυνση των μέσων ενημέρωσης από τα “χτυπημένα” χωριά τους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ