ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ “ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ” ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη με φορείς της εκπαίδευσης για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά τους σεισμούς και τα προβλήματα που αναδείχτηκαν σε σχολεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του τρόπου υλοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά την καταγραφή των κτηριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων, όπως ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ συζητήθηκαν σειρά προτάσεων, όπως η λύση της πρωινής-απογευματινής βάρδιας, η δια ζώσης εκπαίδευση με μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία, η αξιοποίηση εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες περαιτέρω κινήσεις και αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις Κτιριακές Υποδομές, ενώ όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόσο οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας όσο και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την συνέχιση της τηλε-εκπαίδευσης.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, με τον εκπρόσωπό της που μετείχε στη συνάντηση να προχωρά σε ενημέρωση της διοίκησης για τα όσα ειπώθηκαν, ενώ η χθεσινή συνάντηση έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μετά από σχετική πρόσκληση του κ. Δοδοντσάκη και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Λάρισας Δ. Παπαδόπουλου, του προέδρου της Ένωσης Γονέων Δήμου Λάρισας Γ. Παναγιώτου, του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, «Κωνσταντίνος Κούμας» Δ. Παπαποστόλου και των Διευθυντριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ