ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δύσκολες οι συνθήκες στο Δαμάσι Τυρνάβου, με τις ζωές των κατοίκων της κοινότητας να έχουν ανατραπεί μετά τους σεισμούς, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία για την καθημερινότητα μα και την επόμενη μέρα στον πρόχειρο καταυλισμό που στήθηκε στο χωριό.

Οι επισημάνσεις των πληγέντων και τα δημοσιεύματα κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά των υπεύθυνων που ήδη προχώρησαν σε εργασίες στρώνοντας αμμοχάλικο για τη διευκόλυνση της κίνησης στους χώρους που τα τελευταία 24ωρα αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, ενώ υπηρεσίες του δήμου καταγράφουν όσους διαμένουν σε τροχόσπιτα και οικίσκους προκειμένου να προχωρήσουν στη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Μια αλλιώτικη πολιτεία στήθηκε μέσα σε ένα 20ήμερο στο χωριό, με τις νοικοκυρές να τοποθετούν και τις πρώτες γλάστρες έξω από οικίσκους, ενώ αίσθηση προκαλεί η δημιουργία ενός υποτυπώδους ταχυδρομείου για τη διακίνηση της αλληλογραφίας των πληγέντων, με τους λογαριασμούς να τρέχουν μεγαλώνοντας το άγχος τους.

Αίτημα όλων η κάλυψη των αναγκών σε οικίσκους, ενώ δεν λείπουν οι τριβές για τη διανομή τους, με τον πρόεδρο της κοινότητας Γ. Τσανάκα πανταχού παρόντα να προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα στηρίζοντας καθημερινά τους συγχωριανούς του.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ