ΛΙΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Λιτές και φέτος οι εκδηλώσεις για τη 25η Μαρτίου στη Λάρισα, καθώς λόγω κορωνοϊού η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε την επέτειο με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρωί τελέστηκε λειτουργία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλείου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Στρατάκο, τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους των κομμάτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Στο μήνυμα της επετείου αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους οι λιγοστοί επίσημοι που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, με τον γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στρατάκο να υπογραμμίζει πως «σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για την πατρίδα. Σε μας πέφτει το βάρος να φανούμε αντάξιοι των αγώνων τους».

«Πρόκειται για ένα λαμπρό ορόσημο και μια ευκαιρία αναστοχασμού και διδαχής για τα λάθη τα οποία εδράζονται κυρίως στο σαράκι της διχόνοιας», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος.

«Διακόσια χρόνια μετά η Ελλάδα στέκει ελεύθερη και δυνατή και πετυχαίνει στόχους», τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να σημειώνει ότι «τα διδάγματα αυτής της περιόδου είναι μοναδικά, αφού με ενότητα μπορούμε να πορευόμαστε και να κατακτούμε νέες κορυφές».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ