Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, η «Αλληλεγγύη για Όλους», σε συνεργασία με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, το Τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας και την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελασσόνας, ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές ανάγκες των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας απέστειλε κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής σε δομές αλληλεγγύης της ευρύτερης περιοχής.

Τα προβλήματα που διαπιστώνονται από την καθημερινή παρουσία και αυτοψία της οργάνωσης στην περιοχή, επικεντρώνονται στα εξής:

Λείπουν κοντέινερ προσωρινών κατοικιών κυρίως στα χωριά της Ελασσόνας, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή  οι περισσότεροι σεισμοπαθείς συνεχίζουν να παραμένουν σε αντίσκηνα, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες της κυβέρνησης.

Το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ προς τους πληγέντες κατοίκους δεν έχει καταβληθεί, ακόμα και σε οικογένειες που δεν έχουν τους παραμικρούς οικονομικούς πόρους, ενώ δεν υπάρχουν σχετικές δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Υπάρχουν θέματα με την εκπαίδευση των παιδιών και είναι πιθανό  να χρειαστούν στοχευμένες ενισχυτικές διδασκαλίες (κοινωνικά φροντιστήρια) προς όλες τις βαθμίδες αλλά κυρίως στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Απαιτείται εμβολιασμός όλων των κατοίκων για τον Covid 19, κατά προτεραιότητα στα πληγέντα χωριά και άμεσα, λόγω του αναγκαστικού συγχρωτισμού των σεισμόπληκτων.

Είναι απαραίτητη η στήριξη στις ομάδες παραγωγών, είτε κτηνοτρόφων είτε γεωργών, σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ