ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ Ο ΣΑΜΕΡ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΜΑΡΙ

Στο Δαμάσι επέλεξε να βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» Σάμερ-Αθανάσιος Αμάρι θέλοντας μια τέτοια ιδιαίτερη μέρα να είναι δίπλα στους συνδημότες του που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο λόγω του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο Δαμάσι μετά και τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Συνθήκες, που δεν απέτρεψαν όμως τους μικρούς μαθητές και όλους τους Δαμασιώτες να γιορτάσουν και να βροντοφωνάξουν πως είναι εδώ, περήφανοι, με αρκετά αποθέματα ψυχής, έτοιμοι να ξαναφτιάξουν την ζωή τους στον τόπο που μεγάλωσαν και αγαπάνε.

Αρκεί η πολιτεία να μην τους ξεχάσει.

Η πανηγυρική ομιλία του Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Δαμασίου κ. Λέτσιου, γεμάτη συναισθήματα, άγγιξε τις ψυχές όλων μας, ενώ όπως ακούσαμε από τον ίδιο η σκέπη της Παναγίας ήταν αυτή που έσωσε τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό την ημέρα του σεισμού. Τα παιδιά του σχολείου μας θύμισαν τους ήρωες του 1821 απαγγέλλοντας ποιήματα ενώ μια ομάδα εθελοντών, παιδιών από το Δαμάσι, ετοίμασαν μια μικρή γιορτή με ποιήματα και τραγούδια, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ελπίδα για αλλαγή προς το καλύτερο και η ελπίδα είναι αυτά τα παιδιά. Αυτοί είναι οι δικοί μας ήρωες. Οι ήρωες του σήμερα».

Ο κ. Αμάρι πέραν των ευχών που αντάλλαξε, έγινε δέκτης του προβληματισμού των κατοίκων του Δαμασίου για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από τα αρμόδια υπουργεία όσον αφορά τα σπίτια τους, που έπαθαν ανεπανόρθωτες ζημιές και του δήλωσαν πως είναι μπερδεμένοι για το ποια σπίτια εν τέλει είναι κατοικήσιμα και ποια όχι. Ενώ ένα άλλο θέμα που έθιξαν είναι αυτό της αποχέτευσης καθώς θεωρούν πως τώρα πρέπει να υπάρξει θετική εξέλιξη και με αυτό το θέμα.

Από πλευράς του ο κ. Αμάρι ανέφερε πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε τους βήμα, όπως ακριβώς πράττει από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού σεισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ