ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«1821 – 2021: 200 χρόνια από την ένδοξη Επανάσταση του γένους και την αποτίναξη της τουρκοκρατίας, τιμούμε την αθάνατη μνήμη εκείνων που έδωσαν τα πάντα και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Κυριολεκτικά απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, η πατρίδα μας στέκεται σήμερα περήφανη και όρθια χάρη στον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τους υπόλοιπους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές που ανήκουν στο πάνθεον της ιστορίας του έθνους μας.

Το γεγονός ότι η 25η Μαρτίου τιμάται σήμερα σε όλη την οικουμένη ως ημέρα ελευθερίας και δημοκρατίας το οφείλουμε και στους φιλέλληνες που συνεισέφεραν στην Επανάσταση. Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο των μαχών.

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με πίστη στον Τριαδικό Θεό και υπό τη Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον Ευαγγελισμό της Οποίας γιορτάζουμε σήμερα, προχωρούμε μπροστά βγαίνοντας σταδιακά από μία μακρά περίοδο μεγάλων δοκιμασιών για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα. Το τέλος της πανδημίας να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα πορεία που θα διασφαλίσει την ισχυρή ανάπτυξη της πατρίδας μας και τη θέση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο ως πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλη τη γη!

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η Ελλάδα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ