ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η 25η Μαρτίου αποτελεί πάντα μια ημέρα άκρως σημαντική για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία.

Βέβαια, η συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση καθιστά την φετινή επέτειο ξεχωριστή.

Οφείλουμε, συνεπώς, με σεβασμό στους ηρωικούς προγόνους μας, να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές για αυτή την μοναδική ιστορική στιγμή, να διδαχθούμε από τις Αρχές και τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821 και τέλος να οραματιστούμε τη θέση της Πατρίδας μας την επόμενη ημέρα.

Με απόλυτο σεβασμό και δέος, λοιπόν, τιμούμε τους Έλληνες του 1821 οι οποίοι κράτησαν βαθιά μέσα τους τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις κοινές ρίζες και παραδόσεις, ώστε χωρίς οικονομικούς και υλικούς πόρους, χωρίς έξωθεν βοήθεια, μα με ανεπανάληπτο ψυχικό σθένος, να ορθώσουν το ανάστημα τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να κατορθώσουν κάτι ανεπανάληπτο.

Αυτά τα χαρίσματα, όπως τη φιλοπατρία, την επιθυμία για ελευθερία, την αυταπάρνηση, την αγάπη για τα ιδανικά του έθνους μας, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να τα μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά.

Τέλος, η σημερινή σπουδαία ημέρα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον. Η Ελλάδα μας, με εφαλτήριο την Επανάσταση του 1821, έπειτα από 400 χρόνια σκλαβίας και μέσα από δυσκολίες και περιπέτειες 200 ετών, κατόρθωσε να σχηματίσει γεωγραφικά και διοικητικά ένα προηγμένο δυτικό κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες του Έθνους μας, αξιοποιώντας τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του Έλληνα, με ομόνοια και συνεργασία μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της Πατρίδας με αισιοδοξία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ