ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΦΙΛΗΣ – ΔΡΙΤΣΑΣ

Τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία κυρώθηκε -με ευρεία πλειοψηφία- η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, εξηγεί ο Νίκος Φίλης με γραπτή δήλωσή του.

«Ο νόμος για το Ελληνικό που ψηφίστηκε σήμερα, υπονομεύει τη ρύθμιση που, σε συνθήκες μνημονίων, είχε καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά μάλιστα επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω, αν αναλογιστούμε ότι δεν υφίστανται πλέον οι μνημονιακοί καταναγκασμοί, ενώ σε όλο τον κόσμο σημειώνεται δραματική επιδείνωση της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Εξακολουθώ να υποστηρίζω το σχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όχι το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που την ανατρέπει» τονίζει ο κ. Φίλης και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα, «200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, δεν μπορεί να είναι, να γίνει μια θλιβερή βαλκανική απομίμηση της Νεβάδας και του Λας Βέγκας».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Φίλης επισημαίνει ότι «αυτή η προοπτική και το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται, είναι εχθρική για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των νέων, που αυτή την περίοδο βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης, των πάσης φύσεως αποκλεισμών και την αστυνομική βαρβαρότητα. Η σύγχρονη Αριστερά οφείλει να στέλνει καθαρό μήνυμα δημοκρατίας, σεβασμού του δημόσιου χώρου και οικολογικής προοπτικής».

Στην ίδια ανακοίνωση δηλώνει ότι «με αυτές τις σκέψεις και με σταθερή και αταλάντευτη στάση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος δεν συμμετείχα στη ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύμβαση για το Ελληνικό. Εξακολουθώ να υποστηρίζω το σχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όχι το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που την ανατρέπει» και καταλήγει τονίζοντας: «Το μέλλον της Ελλάδας του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, δεν μπορεί να είναι να γίνει μια θλιβερή βαλκανική απομίμηση της Νεβάδας και του Λας Βέγκας. Το μέλλον των νέων της πατρίδας μας δεν είναι ο τζόγος, οι γκρουπιέρηδες και οι διεθνείς ραντιέρηδες, που μετά τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, έρχονται να διαμοιράσουν και τη δημόσια γη των Ελλήνων».

Σημειώνεται ότι πλην του κ. Φίλη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com