Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με σειρά εκδηλώσεων και την συμμετοχή του κόσμου.

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, είχε άλλον τόνο καθώς, εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Εικόνες με μαθητές να παρελαύνουν και τους γονείς  να έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους και να χειροκροτούν, δεν είδαμε φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών. Σε όλες τις Κοινότητες του δήμου για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων, παρουσία μόνο μικρής  αντιπροσωπείας εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Σχολικών Μονάδων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Μακρυχώρι παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης   Μαρτίου 1821. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, οι εκπρόσωποι πολιτικών,  στρατιωτικών και θρησκευτικών Αρχών κατευθύνθηκαν στο Ηρώο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Μανώλη και τους λοιπούς επισήμους.

Η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου κ. Δημήτρης Τζιόλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ