ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήριξη αγροτών, κτηνοτρόφων και τουριστικών επιχειρήσεων, επαναφορά αγροτικού πετρελαίου ζήτησε από τον Χρ. Σταϊκούρα ο Χρ. Κέλλας

Tην ενίσχυση των επιχειρήσεων των σεισμόπληκτων περιοχών και τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, έθεσε ως πρωταρχικά θέματα σε τηλεδιάσκεψη για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη Θεσσαλία, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και φορείς απ’ όλη την περιφέρεια, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ζήτησε την αναστολή πληρωμών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, τονίζοντας πως πρόκειται για προϋποθέσεις επιβίωσης, ιδίως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του λιανεμπορίου, της εστίασης και τα γυμναστήρια.

Συγχρόνως, τόνισε την ανάγκη εισοδηματικής στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων, λόγω των απωλειών που έχουν υποστεί στην παραγωγή τους εξαιτίας της πανδημίας. Επίσης, έθεσε ειδικότερα το θέμα της ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών εξαιτίας του κορονοϊού και της επαναφοράς του αγροτικού πετρελαίου, προκειμένου να “ανασάνει” η δοκιμαζόμενη πρωτογενής παραγωγή.

Επιπλέον, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έθεσε μετ’ επιτάσεως στον Υπουργό Οικονομικών το μείζον ζήτημα ολοκλήρωσης των έργων για τη μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, ενώ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης του φράγματος στη Σκοπιά. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η μεταφορά νερού από τον Αχελώο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου, καταγράφοντας θετικό ισοζύγιο σε ενεργειακό και αρδευτικό επίπεδο. Αναφορικά με το φράγμα της Σκοπιάς, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διττό όφελος για την επαρχία Φαρσάλων, η οποία θα προστατευτεί από τις πλημμύρες και οι αγρότες θα έχουν περισσότερους υδατικούς πόρους στη διάθεσή τους.

Τέλος, ο κ. Κέλλας επισήμανε στον κ. Σταϊκούρα πως πρέπει να στηριχτούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στο τουριστικό προϊόν, που μπορεί να προσφέρει ο Νομός Λάρισας χειμώνα-καλοκαίρι (ορεινές ζώνες και παράλια), ζήτησε, επιπλέον της παράτασης του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», να εξεταστούν περαιτέρω δυνατότητες στήριξης των επιχειρήσεων καθώς και η επιτάχυνση της ενίσχυσης για τα τουριστικά λεωφορεία, που έθεσε και με πρόσφατη ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ