Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ – ΜΕΣΟΧΩΡΙ: ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

Ειρήνη Παπουτσή // φωτο- βίντεο: Δ. Καστανάρας

Από το Δαμάσι ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής την περιοδεία τους ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ΓιάνηςΒαρουφάκης και η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, που επισκέπτονται τις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λάρισας.

Συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκουρα οι Γ. Βαρουφάκης και Σ. Σακοράφα ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί και συζήτησαν με κατοίκους της κοινότητας, ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε δηλώσεις του στάθηκε στο ευτυχές γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα, όπως και στα άμεσα αντανακλαστικά της Πολιτείας που πλέον καλείται να οργανώσει άμεσα την ανοικοδόμηση.

«Η ζημιά “καταπραΰνεται” από το γεγονός πως δεν είχαμε θύματα, ενώ από την άλλη η Πολιτεία αντέδρασε με καλά αντανακλαστικά. Βασικό είναι το επόμενο στάδιο, αυτό της οργάνωσης της ανοικοδόμησης, όπως και η προστασία των πληγέντων από ιδιώτες που θα θέλουν να τους εκμεταλλευτούν», σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει πως «στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε αποκατάσταση των ζημιών».


Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύντομες επισκέψεις σε σκηνές φορέων που συνδράμουν στο έργο των αρχών, για να ακολουθήσει επίσκεψη και στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ