ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Το μήνυμα του Γ. Βαρουφάκη που είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της κοινότητας Φαλάνης

«Τα φυσικά φαινόμενα είναι αναπόφευκτα. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε ως πολιτεία για να θωρακιστούμε απέναντι σε αυτά και τι αντανακλαστικά έχουμε για να ανακουφίσουμε τους πληγέντες».

Αυτά τόνισε κατά την επίσκεψή του στο Μεσοχώρι Ελασσόνας ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης, που έχοντας στο πλευρό του την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτίνα Σ. Σακοράφα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα και κατοίκους της κοινότητας στην πλατεία του χωριού.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της προσωρινής στέγασης των πληγέντων, με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25 να δεσμεύονται πως θα μεταφέρουν στην κεντρική διοίκηση το ζήτημα της προσωρινής αλλά και της οριστικής στέγασης των κατοίκων του χωριού που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο.

«Πρόκειται για ζήτημα της Πολιτείας και δεν πρέπει να επαφίεται απλώς στις δωρεές των ιδιωτών», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της κοινότητας Φαλάνης Κων/νο Λυγούρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκεί καταστροφές, δεσμευόμενος να υπάρξει περαιτέρω συνομιλία και ενημέρωση για τα ζητήματα ώστε να τεθούν κι αυτά στην Κυβέρνηση.

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε τους σεισμοπαθείς μετείχαν ακόμη ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Κ. Μπιτσάνης, ο εκπρόσωπος Τύπου Μ. Κριθαρίδης και στελέχη και μέλη από τις τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 στη Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ