ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Προγραμματίζουν κινητοποίηση την Τρίτη στη Λάρισα – Αντιδράσεις και από το σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού

Εντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής στο νομό Λάρισας εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές, αλλά και δυστυχώς λόγω της τραγικής απώλειας του 54χρονου εκπαιδευτικού του Ειδικού Σχολείου της Νεάπολης Λάρισας που άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον ιό στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού.

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που βλέπουν την πολιτεία να μην παίρνει κάποια ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον φονικό ιό, υποστηρίζουν ότι το κράτος τους θεωρεί αναλώσιμους χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγεία και τη ζωή τους και γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Σαν πρώτο βήμα αυτών των αντιδράσεων θα υπάρξει τηνΤρίτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας και ανάλογα με τις εξελίξεις και τις απαντήσεις που θα δοθούν θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας

Εν τω μεταξύ για το μεγάλο αυτό πρόβλημα ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας “Κ. Κούμας” στην οποία αναφέρονται τα εξής:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία!
Η πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας θρηνεί την απώλεια συναδέλφου εκπαιδευτικού του Ειδικού Σχολείου Λάρισας Είναι απαράδεκτο να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία.
Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Απαιτούμε:

• Σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή για όλες τις σχολικές μονάδες, Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

• Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.

• Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

• Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ