ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΟΙΚΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Τί είπε ο περιφερειάρχης για τα αποτελέσματα των επανελέγχων

Εξαίροντας τα αντανακλαστικά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδρίασε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης για την έλευση νέων οικίσκων για τους σεισμόπληκτους όπως και για τα αποτελέσματα των επανελέγχων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν επανελέγχθηκαν 2.567 κτίρια (οικίες, επαγγελματικοί χώροι, ναοί κλπ.) εκ των οποίων 846 χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 1368 κίτρινα και 353 κόκκινα, ενώ ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως άμεσα θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τα δικαιώματα των πληγέντων.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό στο σώμα άμεσα αναμένεται και η έλευση περίπου 65 νέων οικίσκων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σεισμοπαθών, με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει πως πρόκειται για νέες κατασκευές, σημειώνοντας παράλληλα πως συνεχίζεται και η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

«Μέλημά μας είναι να μην μείνει κανείς χωρίς να πάρει αυτό που δικαιούται», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επαναλαμβάνοντας πως όλοι θα πρέπει να κινηθούν με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ