ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΗΣ; 

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη π. Πρόεδρος του Δ. Σ. Τυρνάβου

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πάλι δυο τροχαία ατυχήματα στην οδό Λαρίσης στην είσοδο της πόλης Του Αμπελώνα. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις είχαμε μόνο υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα και στις μάντρες των σπιτιών.

Η οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα δοθεί μόνο αν υλοποιηθεί-ολοκληρωθεί   ο περιμετρικός δακτύλιος του Αμπελώνα. ( «Παράκαμψης Αμπελώνα») Θα δημιουργηθούν δυο νέοι δρόμοι με κόμβο στο  ύψος του δρόμου για το σπίτι του γιατρού Πίπη ο ένας και ο άλλος θα συναντά τον δρόμο του Τυρνάβου δυτικά. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα επέλθει αποσυμφόρηση της οδού Λαρίσης και μπορούμε μετά να οδηγηθούμε ακόμη και σε μονοδρόμηση της οδού.

Μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που η ιστορία του ξεκινά το 2009 και παρέμεινε  αφημένο στην τύχη του.

Η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Σαρχώση ξεκίνησε  μια σειρά ενεργειών και κατορθώνει να κινηθεί η μελέτη από το υπουργείο Δημοσίων έργων και να έρθει προς έγκριση  και από τις υπηρεσίες του Δασαρχείου της Λάρισας και να προχωρήσει .

Σήμερα γνωρίζουμε ότι  το έργο έχει  την  έγκριση  των Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) από την αποκεντρωμένη,  για την κατασκευή και λειτουργία της «Παράκαμψης Αμπελώνα» από 13-1-2021.

Μάλιστα έχει σταλεί στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών στη Δ/νση οδικών υποδομών.

Κύριε Δήμαρχε  έχετε ένα ακόμη ώριμο έργο  το οποίο  χρειάζεται χρηματοδότηση. Τα σχέδια γνωρίζω ότι έχουν έρθει στο Δήμο στην Τεχνική Υπηρεσία (26-1-2021) αλλά και στη ΔΕΥΑΤ.

Φροντίστε να υλοποιηθεί για να αποκτήσει ο Αμπελώνας μια ασφαλή είσοδο στην πόλη στην οδό Λαρίσης, για να  νιώσουν ηρεμία οι πολίτες  της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ