ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟ 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη γνωριμίας των δύο σχολείων, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου και του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης και του Ε3  αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί Βάιος Ζιώγας, Κωνσταντίνα Κορκιδάκη και Νικόλαος Γεωργάκη, οι διευθυντές Ναυσικά Κουλαξίδου και Αστέριος Σίμος. Η πρώτη ψηφιακή συνάντηση των μικρών συνοδοιπόρων έγινε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας!

Τα δύο τμήματα παρουσίασαν την πόλη, το σχολείο, την τάξη τους σε μια πολύ ζεστή διαδικτυακή ατμόσφαιρα. Η αγωνία και η αμηχανία της πρώτης γνωριμίας ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα, τα παιδιά ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις και συνομίλησαν. Στη συνέχεια μετά από συζήτηση αναδείχθηκε το θέμα στο οποίο οι μαθητές θα συνεργαστούν: «Ζητείται ελπίς στην μετά covid-19 εποχή».

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένα πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που συμπληρώνει διαδρομή πλέον των 20 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ