ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος που κατηγορείται ότι τα έκρυψε σε σπίτι της σε ορεινό χωριό, μέχρι να λάμψει η αλήθεια, όπως υποστηρίζει – Τί λέει ο δήμαρχος

Ενα σοβαρό σκάνδαλο ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες το δήμο Καρδίτσας που αν αποδειχθεί αληθινό στις διαστάσεις που παρουσιάζεται τότε σίγουρα θα αποτελεί ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση και λειτουργούς της που έδειξαν ότι δεν σεβάστηκαν κανέναν και τίποτα και ειδικότερα τον πόνο των πλημμυροπαθών αλλά και τη διάθεση για προσφορά της κοινωνίας, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού του δήμου Καρδίτσας σε ορεινό χωριό, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες βοήθειας που προοριζόταν για τους πλημμυροπαθείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες από την πλευρά της αστυνομίας σύμφωνα με απαντήσεις του γραφείου Τύπου σε ερώτηση του paidis.com δεν υπήρχε επιβεβαίωση της αστυνομικής εφόδου στο σπίτι της αντιδημάρχου κάτι που όμως εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε σήμερα η ίδια σε δήλωσή της, λέγοντας ότι η ίδια κάλεσε την αστυνομία σε αποθήκη που διατηρεί στο χωριό της.

Το όλο θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν σε σελίδα στο facebook που διατηρεί η “Ανοιχτή Ομάδα Καρδίτσας” δημοσιεύθηκε κείμενο που μιλούσε για σκάνδαλο το οποίο ο δήμαρχος φρόντισε να μην πάρει διαστάσεις και να μην υπάρξουν σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο.

Παράλληλα λίγες ώρες αργότερα ο κ. Κώστας Γκαβογιάννης Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας και επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή” σε ανάρτησή του καλούσε τον δήμαρχο να πάρει θέση αναφέροντας τα παρακάτω:

“Ο Δήμαρχος να πάρει θέση
Ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συζητιούνται το τελευταίο διήμερο στην Καρδίτσα. Πρόκειται για την έρευνα σε αποθήκη στο χωριό του Δήμου Καρδίτσας.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται σ’ αυτές τις συζητήσεις των δημοτών, είναι πολύ σοβαρές και ο Δήμαρχος απ’ τη μεριά του τηρεί σιγήν ιχθύος.

Δύο τινά υπάρχουν: Αθωότητα ή είναι ενοχή. Ολίγον απ’ το καθένα δεν μπορεί να συμβαίνει και φυσικά ο Δήμαρχος και οι άμεσοι συνεργάτες του (οι κ. κ. Παπαλός, Σπάνιας, Κόντος, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατος) γνωρίζουν την αλήθεια. Αν δεν γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν ήδη διαφοροποιηθεί. Τα ίδια ισχύουν και για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Δεν είναι κανένας άμοιρος ευθυνών.

Επειδή γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει θέση. Αν άδικα διασύρεται δύο μέρες τώρα Αντιδήμαρχος του Δήμου, να βγει ο Δήμαρχος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο δίνοντας τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και φυσικά κάλυψη.
Αν όμως έχει εμπλοκή, έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση.

Γιατί δεν βγήκε ο Δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες.

Προσπαθώ, επιστρατεύοντας τη λογική, να δώσω μια εξήγηση σε όσα συνέβησαν.
Υπάρχει μια περίπτωση οι συγκεκριμένες προμήθειες να έχουν λήξει (κατά πόσο λήγει το λάδι δεν το γνωρίζω) και να βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταστραφούν. Σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει το από καιρό, τουλάχιστον το πρωτόκολλο καταστροφής και ο κατάλογος των ληγμένων.

Υπάρχει περίπτωση να βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διανεμηθούν σε κατοίκους της περιοχής (δεν γνωρίζω βέβαια κατά πόσο είναι πλημμυροπαθείς). Σίγουρα και γι’ αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν τα από καιρό παραστατικά καταγραφής και μετακίνησης μαζί με της αποφάσεις για αποθήκευση στο συγκεκριμένο χώρο, όπως.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, τυχαία αναφέρθηκα στις παραπάνω.
Υπάρχουν όμως , στον αντίποδα, εξαγριωμένοι και δύσπιστοι συμπολίτες, στους οποίους έπρεπε ήδη να απευθυνθεί ο Δήμαρχος, όχι με λόγια αλλά δίνοντας στη δημοσιότητα αυτό που του έχω ζητήσει από τις 25 του περασμένου Νοέμβρη με τον πιο επίσημο τρόπο και το επαναλαμβάνω:

Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Ο αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας; Ο αντιδήμαρχος κ. Σχορετσιανίτης; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόντος;
Δίνοντας αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναλυτικά φυσικά, γιατί αν δεν υπάρχουν οι αναλυτικές καταστάσεις ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει και όπως είναι γνωστό τα παράπονα των δημοτών για τη διανομή της βοήθειας ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβρη.

Σας το είχαμε επισημάνει ζητώντας τις καταστάσεις των δωρητών με τα είδη και τις ποσότητες που προσέφερε ο καθένας και τις καταστάσεις των ωφελούμενων με τις ποσότητες και τα είδη που πήρε ο καθένας.
Αυτά έπρεπε ήδη να γίνουν, γιατί η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι τίμια και να φαίνεται τίμια.
Μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα διαλυθεί κάθε υπόνοια. Οτιδήποτε άλλο θα είναι φτηνή δικαιολογία”.

Η αντιδήμαρχος

Σήμερα η αντιδήμαρχος κ. Ουρανία Σούφλα την οποία εμπλέκουν στο σκάνδαλο, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και αρνήθηκε τις κατηγορίες. ΠΙο συγκεκριμένα τόνισε τα παρακάτω:

“Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα.

Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητα μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας.”

Και καταλήγει λέγοντας:

“Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ”.

Η δήλωση του δημάρχου

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ενημερώνει πως έκανε αποδεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου, υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

“Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ