ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Δήλωση – παρέμβαση του επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ – Αθανάσιου Αμάρι

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τον Δήμο Τυρνάβου, με τις μεγαλύτερες ζημιές να καταγράφονται στο Δαμάσι και την πλειοψηφία των συνδημοτών μας να μένουν χωρίς σπίτι και να αναγκάζονται να διαμένουν σε τροχόσπιτα και οικίσκους.

Ο Δήμος Τυρνάβου έκτοτε έχει κηρυχθεί από το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την πανδημία από τον ιό COVID-19 δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, κάτω από τις οποίες οι κάτοικοι του Δαμασίου πρέπει να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καταστροφές που υπέστησαν από τον σεισμό αλλά και τον φόβο εξάπλωσης του ιού στην περιοχή τους.

Ωστόσο σχεδόν ένα μήνα μετά και παρ’ όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων κατά τις επισκέψεις τους, τις πρώτες μέρες του καταστροφικού σεισμού στο Δαμάσι, ο εμβολιασμός των κατοίκων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Σε μία περιοχή όπου ο εμβολιασμός κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη μετά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, τα αρμόδια υπουργεία ακόμα βρίσκονται στον προγραμματισμό του εμβολιασμού για το Δαμάσι. Πόσο μάλλον όταν η Περιφερειακή ενότητα Λάρισας, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 είναι στο επίπεδο Γ (πολύ αυξημένου κινδύνου).

Οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου, αλλά ιδιαιτέρως οι κάτοικοι του Δαμασίου πρέπει κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν, όχι σήμερα, χθες. Και αν σκεφτεί κανείς ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου μεσολαβεί ένα διάστημα ενός μηνός περίπου, τότε ο εμβολιασμός έχει αργήσει ήδη.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε κάθε αρμόδιο φορέα, πριν είναι αργά. Πρέπει όλοι μαζί να ασκήσουμε πίεση ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού στον Δήμο Τυρνάβου κατά προτεραιότητα και χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

Προσωπικά επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πινακά Βασίλειο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κουτσούκη Αθανάσιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τυρνάβου κ. Γιαννόπουλο Ανδρέα και τον Διευθυντή του Κ.Υ. Τυρνάβου κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη και τους ζήτησα να αναλάβουν ο καθένας από την μεριά του πρωτοβουλίες για την επίσπευση του εμβολιασμού στον Δήμο Τυρνάβου, κατά προτεραιότητα για τους κατοίκους του Δαμασίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ