ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αφού πρώτα μας είπαν ότι ξεμπέρδεψαν με την πανδημία στις αρχές του περυσινού καλοκαιριού καλώντας τους τουρίστες στην Ελλάδα, που υποτίθεται ότι ήταν ασφαλής χώρα, στη συνέχεια είδαν να χάνουν τη μπάλα με τα πολλά εισαγόμενα κρούσματα και την αδυναμία τους να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων που οι ίδιοι επέβαλαν.

Παρακολουθούσαν αδύναμοι να επέμβουν την εξέλιξη του 2ου κύματος της πανδημίας με αποτέλεσμα αυτό να είναι πιο φονικό από το πρώτο, η κατάσταση να έχει ξεφύγει και το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης και ενίσχυσης παρά τους ψεύτικους μεγάλους αριθμούς που αράδιαζαν καθημερινά από τον υπουργό Υγείας μέχρι και το τελευταίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Κάπου εκεί για να δείξουν ότι κάτι κάνουν αφού ζήσαμε το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα στα σχολεία και το διαγωνισμό φούσκα της ΚΕΔΕ, οι κυβερνώντες αποφάσισαν να κλείσουν και πάλι την Ελλάδα, χωρίς φυσικά να φροντίσουν να ενισχύσουν τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, να θωρακίσουν τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους και να εφαρμόσουν την καραντίνα όπως θα έπρεπε, αφού οι ίδιοι οι κυβερνώντες ήταν αυτοί που πρώτοι καταστρατηγούσαν τα μέτρα. είτε με τις ανέμελες βόλτες τους για ποδηλατάδα, είτε με τα καφεδάκια τους σε take away cafe, είτε με την επίσκεψη στην Ικαρία και το πάρτι που ακολούθησε.

Στο λαό απαγορεύσεις που σε κάποιες περιπτώσεις θύμιζαν χούντα, βλέπε αποφάσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, ενώ για τους ίδιους ανεμελιά και βόλτες χωρίς μέτρα παντού.

Και μόλις είδαν ότι ο λαός κουράστηκε και αγανάκτησε με τα μέτρα τους τα οποία δεν είχαν και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού από τον Δεκέμβριο έχουμε μπει σε ένα 3ο κύμα της πανδημίας που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και να σκοτώνει, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της άρχισαν να μας μιλούν για το εμβόλιο που ήταν το καθρεφτάκι που έδιναν οι ιμπεριαλιστές στους ιθαγενείς για να τους δελεάσουν και να τους αποκοιμίσουν ώστε να κάνουν αυτή τη δουλειά τους σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Άλλη μία παρέλαση αριθμών και νέο εμπόριο ελπίδας, αλλά όπως λέει ο λαός «πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα». Τρεις μήνες μετά την πανηγυρική έναρξη των εμβολιασμών που συνοδεύτηκε από σκάνδαλα με εμβολιασμούς ημετέρων και κομματικοκρατία,  μόλις 570000 άτομα έχουν πάρει και τις 2 δόσεις. Αλλά όπως και στην περίπτωση της αποτυχίας των μέτρων καραντίνας που έφταιγε ο …λαός, και στην περίπτωση των εμβολίων βρέθηκε ο φταίχτης. Ήταν οι εταιρείες που δεν παρέδωσαν τον συμφωνημένο αριθμό δόσεων στην Ε.Ε.

Και ενώ σίγουρα οι ευθύνες των εταιρειών ήταν μεγάλες, κανείς δεν μας λέει γιατί δεν φρόντισαν οι κυβερνώντες να προμηθευτούν εμβόλια από άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, όπως έκαναν άλλες χώρες, ακόμη και στην Ε.Ε. που πέτυχαν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό, εξάγοντας ακόμη και εμβολιασμούς στις γειτονικές χώρες, όπως έκανε η Σερβία.

Και φτάσαμε στο σήμερα, που κυβέρνηση και παπαγαλάκια βρήκαν νέο σωτήρα που δεν είναι άλλος από τα self tests τα οποία αν και δεν τα είδαμε ακόμη, τα βαφτίσαμε πανάκεια για το άνοιγμα οικονομίας, εκπαίδευσης και σχολείων.

Και ενώ ακόμη ο διαγωνισμός για την επιλογή των εταιρειών που θα τα προμηθεύσουν δεν έχει ολοκληρωθεί, οι κυβερνώντες επιδεικνύοντας μία απίστευτη ανευθυνότητα, άρχισαν και πάλι να μιλούν για το άνοιγμα του εμπορίου από τη Δευτέρα και ίσως των σχολείων, υποσχόμενοι 10 εκ. self tests, γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία προς την κορύφωση της πανδημίας, με τις εντατικές να ασφυκτιούν, τα κρούσματα να αυξάνονται επικίνδυνα λόγω και των μεταλλάξεων και το ΕΣΥ να είναι διαλυμένο από την κυβερνητική αδιαφορία και από τη συνεχή μάχη του υγειονομικού προσωπικού για σχεδόν 1,5 χρόνο με την πανδημία.

Δυστυχώς στη χειρότερη περίοδο για τη χώρα έχουμε στο τιμόνι της μία κυβέρνηση με νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις που διαλύουν τη δημόσια υγεία και την παιδεία, μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται την πανδημία με όρους επικοινωνιακούς και έχει αφεθεί στα χέρια των καλοταϊσμένων ΜΜΕ που κάνουν καθημερινά το μαύρο άσπρο προφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι με πασαλείμματα δεν αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός. Πότε θα καταλάβουν ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια για να ανοίξει το εμπόριο που θα έπρεπε να ανοίξει χθες, αλλά με μέτρα και όχι με διαγγέλματα;

Πότε θα καταλάβουν ότι τα σχολεία, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού;

Πότε θα καταλάβουν ότι το δήθεν αυστηρό lockdown που δήθεν εφαρμόζουν, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργούσαν τα καταστήματα εστίασης αν λειτουργούσαν με υπευθυνότητα και αυστηρούς ελέγχους;

Πότε θα καταλάβουν ότι δεν αρκεί να αραδιάζουν αριθμούς για να μας πείσουν ότι έρχεται η ανάπτυξη και ανοίγει ο τουρισμός.

Πότε σε τελική ανάλυση θα καταλάβουν ότι πρέπει να κυβερνήσουν υπεύθυνα και ότι έχουν απέναντί τους ανθρώπους κουρασμένους, εξουθενωμένους και αγανακτισμένους που έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στην ελευθερία και όχι πειραματόζωα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ