Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ Η ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ

Την ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν θερμά τον πρίγκηπα Κάρολο γιορτάζοντας τα 200 χρόνια απελευθέρωσης του έθνους από τον τουρκικό ζυγό ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στους Times ανέπτυσσε τουλάχιστον προκλητικά τα επιχειρήματα του για την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Όλιβερ Ντάουντεν, έχει ζητήσει από τους υπεύθυνους της εθνικής κληρονομιάς και των μουσείων να υπερασπιστούν τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας από μία «θορυβώδη μειονότητα ακτιβιστών», επιχειρηματολογώντας υπέρ της παραμονής των Γλυπτών στο Λονδίνο.

Ως θορυβώδης μειονότητα ακτιβιστών αντιμετωπίζεται λοιπόν η ελληνική πλευρά και μαζί το αίτημα τόσων επιφανών ανθρώπων ανά τον κόσμο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στην πατρίδα τους!

Μας… πετσόκοψε ο βρετανός, κάτι σαν τον κιμά γαρίδας που προφανώς και κόπηκε παρουσία του πελάτη, όπως κόπηκε εξαρχής άλλωστε κάθε διάθεση για κουβέντα σχετικά. Βλέπετε η ατζέντα δεν περιλάμβανε την «καυτή πατάτα» των Γλυπτών, περιορίστηκε στα της… πεσκανδρίτσας και του χριστόψαρου, αν και όπως αποδείχθηκε, τελικά το μελάνι σουπιάς ήταν που είχε την τιμητική του!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ