ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ» ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» που στηρίζει τον αγώνα των μελών του ΣΕΒΕΠΕΑΘ για τα ειδικά σχολεία.

Δηλώνοντας συγκλονισμένοι από τον πρόσφατο θάνατο συναδέλφου τους λόγω κορωνοϊού ο πρόεδρος των δασκάλων Δ. Παπαποστόλου και η ψυχολόγος και πρόεδρος του ΣΕΒΕΠΕΑΘ Μ. Τέλιου επέμειναν να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία ζητώντας παράλληλα τη διενέργεια περιοδικών τεστ για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, με την κ. Τέλιου να σημειώνει πως τα ειδικά σχολεία των πολλών προβλημάτων και ελλείψεων στηρίζουν τη λειτουργία τους στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν τα εξής:

«Σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή για όλες τις σχολικές μονάδες, Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία.

Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.

Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com