ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ “ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ” ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Πόλεμος μεταξύ βουλευτών έχει ξεσπάσει σήμερα στη Λάρισα με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση – ερώτημα της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά περί εκτός σειράς εμβολιασμό βουλευτών της ΝΔ τη στιγμή που υπάρχει στη χώρα έκρηξη κρουσμάτων και το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο. Στην κ. Βαγενά απάντησαν σήμερα σε σκληρή γλώσσα τόσο ο Μ. Χαρακόπουλος όσο και η Στ. Μπίζιου σηκώνοντας το γάντι έκαναν λόγο για αθλιότητα.

Η Αννα Βαγενά

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η κ. Βαγενά απηύθυνε ερωτήματα λέγοντας:

“Μετά τις σκανδαλώδεις καταγγελίες για τον εκτός σειράς εμβολιασμό γαλάζιων στελεχών και παρατρεχάμενων στη θέση ανάπηρων παιδιών και ηλικιωμένων ενηλίκων, όπως επίσης και μετά από έναν μήνα από τον καταστροφικό σεισμό στον νομό μας, με τους σεισμοπαθείς συντοπίτες μας να κοιμούνται μέσα στο κρύο και τα λασπόνερα και το αίτημα για τον έκτακτο εμβολιασμό τους να χτυπάει στου κουφού την πόρτα, υπάρχει η πληροφορία – και μακάρι να διαψευστεί – πως όλοι, δηλαδή και οι 158, βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Εξ όσων γνωρίζω, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων εμβολιάζονται με τη σειρά τους και δεν χαίρουν κανενός είδους εξαίρεση ή προτεραιότητα. Εγώ, για παράδειγμα, περίμενα έως τώρα να μου έρθει η ειδοποίηση και πρόκειται να εμβολιαστώ το ερχόμενο Σάββατο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους άνω των 70 ετών ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έχει πλήθος νέων και υγιέστατων βουλευτών. Φαίνεται, όμως, ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους που θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι θνητοί τους χρωστάμε πολλά, από τα συνταγματικά μας δικαιώματα έως και τη ζωή μας. Φαίνεται πως με το που εκλέγεται κανείς βουλευτής της ΝΔ εξασφαλίζει δικαιωματικά ένα «πιστοποιητικό αριστείας», με το οποίο όχι μόνο έχει ειδικά προνόμια, όχι μόνο εξαιρείται από την εφαρμογή των νόμων, αλλά γενικά απαλλάσσεται από πάσης φύσεως ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης πρωτίστως της ειλικρίνειας και της διαφάνειας.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι της ΝΔ καταχράστηκαν το αξίωμά τους για να εμβολιαστούν εκτός σειράς, περιμένω όμως μία απάντηση σε αυτή την εύλογη απορία, η οποία δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και όσων πολιτών έχουν ακούσει την ίδια πληροφορία. Ειδικά σήμερα, που όπως φαίνεται θα έχουμε ρεκόρ 4.000 κρουσμάτων και 700 διασωληνωμένων. Απέναντι σε αυτή την εικόνα της δημόσιας υγείας, οι βουλευτές της κυβέρνησης φρόντισαν να θωρακίσουν τους εαυτούς τους;”

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Εμβόλιο για τον COVID-19 βρέθηκε, όχι όμως για τα FAKE NEWS!

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, κ. Άννας Βαγενά, ότι όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν εμβολιαστεί εκτός σειράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ο ιός του “πολακισμού” έχει προσβάλει και άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν διστάζουν να διασπείρουν ανυπόστατα ψεύδη, ελπίζοντας ότι έτσι πλήττουν την κυβέρνηση. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εντελώς αστήρικτη καταγγελία συναδέλφου βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα, ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ εμβολιαστήκαμε, χωρίς να το δικαιούμαστε βάσει της ηλικίας μας. Και όλο αυτό το ψεύδος επενδύεται επικολυρικά με αναφορές στα χιλιάδες κρούσματα από τον κορονοϊό αλλά και τους σεισμοπαθείς του νομού μας.

Πρώτον, από πού προκύπτουν οι ισχυρισμοί της κ. συνάδελφου και πού είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουμε εμβολιαστεί; Είναι δυνατόν μια εκλεγμένη εκπρόσωπος του λαού να κατηγορεί έτσι ανεύθυνα, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει; Ιδιαίτερα σε ότι με αφορά της υπενθυμίζω ότι όχι μόνο δεν έχω παρακάμψει τις ηλικιακές ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού, αλλά αναμένω με υπομονή τη σειρά μου, καθώς στην οικογένειά μας θρηνήσαμε και μέλος της που έφυγε από τον κορονοϊό.

Δεύτερον, τα δάκρυα για τα χιλιάδες κρούσματα φαντάζουν… κροκοδείλια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλψε και στήριξε ανοικτά εκατοντάδες συγκεντρώσεις, γιατί όπως είπε ο κ. Τσίπρας το “ρίσκαρε”. Ιδού τώρα οι συνέπειες του “ρίσκου”!

Τρίτον, σε ότι αφορά στους σεισμοπαθείς, η κρατική αρωγή -κατά κοινή ομολογία- υπήρξε άμεση και επαρκής από την πρώτη στιγμή, και κανείς από τους σεισμοπαθείς δεν έμεινε στον δρόμο και στα “λασπόνερα” και τα όσα άλλα δακρύβρεκτα αναφέρει η κ. συνάδελφος.

Δυστυχώς, ενώ για τον COVID-19 βρέθηκαν τα εμβόλια, για τα FAKE NEWS και την μαύρη προπαγάνδα, ακόμη αναζητούνται».

Η Στ. Μπίζιου

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν εκπλήσσομαι καθόλου από τα ανεπίτρεπτα υπονοούμενα που άφησε μέσα στο Κοινοβούλιο η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά για δήθεν εμβολιασμούς της ΚΟ της ΝΔ για τον κορωνοϊό. Άλλωστε είναι πλέον πασιφανές πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας προφανώς να πάρουν τα σκήπτρα από τον κ. Πολάκη, επιδίδονται καθημερινά σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και τις πλέον απίθανες κατηγορίες.

Αντιθέτως, αυτό που με εκπλήσσει πραγματικά, είναι το ότι τόσες ώρες μετά την κατηγορηματική διάψευση του Γραμματέα της Κ.Ο. μας ομάδας κ. Γιάννη Μπούγα, η κα Βαγενά δεν ένιωσε την παραμικρή ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί «λαϊκισμό», αλλά αθλιότητα.

Η κα Βαγενά απολαμβάνοντας τα προνόμια της θέσης της στην πρωτεύουσα τολμάει να εμφανίζει συναδέλφους της βουλευτές ως «προνομιούχους», την ώρα που η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει λάβει χαρακτηριστικά Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εμφανίζεται ως τιμητής της ηθικής και της ορθής κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, τσουβαλιάζοντας συλλήβδην εκλεγμένους βουλευτές, λες και ξεχνάει κανείς τις οβιδιακές της μεταμορφώσεις, όταν από «τη βάρκα του ΠΑΣΟΚ», βρέθηκε στη «βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως έχω δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας, όταν έρθει η σειρά του εμβολιασμού μου θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα.

Εύχομαι και ελπίζω η κα Βαγενά να έχει μέχρι τότε αποκτήσει την ανοσία απέναντι στον αόρατο εχθρό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα της, αντιλαμβανόμενη πως μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνονται και οι άθλιες επιθέσεις της».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com