ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2020 ΣΕ ΥΠΕΡΠΡΩΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού

Σαν να μην έφταναν οι 13 μήνες αναμονής που περίμεναν οι αγρότες του νομού Λάρισας να αποζημιωθούν από τον παγετό της 17/3/2020, μεγάλη μερίδα των συναδέλφων ροδακινοπαραγωγών διαπίστωσαν ότι οι αποζημιώσεις τους είναι περικομμένες έως και 55%.

Πρόβλημα το οποίο προέκυψε από ξεκάθαρο λάθος του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ (ΕΛΓΑ). Συγκεκριμένα όσοι παραγωγοί δήλωσαν στη δήλωση του ΟΣΔΕ τις υπερπρώιμες ποικιλίες τους με το όνομά τους (π.χ. fransoize , big bang, early bbma, rich May κ.α.) και όχι γενικά και αόριστα ως “λοιπές υπερπρώιμες ποικιλίες” πληρώθηκαν με 0.32 ευρώ/κιλό στα ροδάκινα και 0.43 ευρώ/κιλό στα νεκταρίνια , αντί για 0.68 ευρώ/ κιλό που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ για τις υπερπρώιμες ποικιλίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία να διορθώσουν το λάθος τους και να αποζημιώσουν δίκαια για τις ζημιές του 2020 τους συναδέλφους ροδακινοπαραγωγούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αγροτικούς συλλόγους, ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που έχει προκύψει εις βάρος μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ