ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η απάντηση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ

Οι ζωές των ανθρώπων είναι αναντικατάστατες και τα προβλήματα των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν είναι σκόνη να την κρύβουν κάτω από το κυβερνητικό χαλί.

  • Μαθητές και εργαζόμενοι στα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί από την κυβέρνηση, ως αναλώσιμα υλικά, στο έλεος της πανδημίας. Η υπεράσπισή τους είναι συλλογική ευθύνη και θα την υπηρετήσουμε όσο μας αναλογεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Δε θα ζητήσουμε την άδεια της ΔΑΚΕ.
  • Επιμένουμε. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ οφείλει να αποτυπώνει τις πραγματικές συνθήκες και τις αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό γεγονός απώλειας της ΖΩΗΣ συναδέλφου μας. Μιλάμε για ένα σχολείο που αρρώστησαν πολλοί εργαζόμενοι και μαθητές και πολύ σοβαρά.
  • Θα όφειλε να γνωρίζει (ή απλά αποκρύπτει) ότι η απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της 18ης Μαρτίου προκηρύχτηκε για τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων που συνέχιζαν να είναι ανοιχτά και όχι της Γενικής Αγωγής που λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση. Ας φροντίσει να ενημερωθεί από την παράταξή του στη ΔΟΕ. Δική της ήταν η πρόταση για απεργία μόνο στην Ειδική αγωγή και αυτή πλειοψήφησε . Αφού φροντίζει να ενημερώνεται για τους υπηρεσιακούς μας φακέλους θα γνωρίζει ότι υπηρετούμε σε σχολεία Γενικής Αγωγής.
  • Είναι τουλάχιστον άστοχο να προκαλεί να μετρήσουμε απεργούς και απεργοσπάστες. Η απεργοσπασία χαρακτηρίζει το δικό του στρατόπεδο. Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με καταμετρήσεις. Δε μας αφορά.
  • Διατυπώνουμε άποψη για την οργάνωση της δράσης του σωματείου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Να υπενθυμίσουμε ότι το σωματείο δεν είναι ιδιοκτησία καμιάς παράταξης ούτε μέσο προσωπικής προβολής.  Θα ήταν πιο χρήσιμο ο πρόεδρος του Δ.Σ. να ασχολείται  με τη λειτουργία του συλλόγου και τη δράση ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τις ζωές μας, το μέλλον των μαθητών μας  και το πολύπαθο δημόσιο σχολείο.
  • Δεν θα επανέλθουμε. Δυστυχώς η κοινωνική και εκπαιδευτική πραγματικότητα μας επιβάλλουν επιτακτικά ουσιαστική συνδικαλιστική δράση και όχι προσωπικά παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ