ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Απάντηση των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Λάρισας στην ΕΛΜΕ

Οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές του ν. Λάρισας απαντώντας στην νέα  ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, που καλεί τους αιρετούς της παράταξης να παραιτηθούν, απειλώντας με διαγραφές, δηλώνουμε  για μία ακόμη φορά ότι οι αιρετοί της παράταξης δεν πρόκειται να παραιτηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) της Δ.Δ.Ε. Λάρισας. Θα είναι παρόντες, για να στηρίζουν κάθε συνάδελφο και να καταγγέλλουν τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Δεν θα επιτρέψουμε να διοριστούν από τη διοίκηση άλλα 2 μέλη με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε.

Η παρουσία των αιρετών στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τα κενά των μεταθέσεων  και η καθοριστική παρέμβασή τους απέτρεψε να δοθούν κενά του κλάδου  Φιλολόγων (ΠΕ02) με 1593 ώρες έλλειμμα  στον κλάδο Μεθοδολογίας Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης (ΠΕ33) με 1 ώρα έλλειμμα.

Είμαστε συνεπείς σε όλα όσα δηλώσαμε, πριν την διενέργεια των εκλογών. Με θάρρος διαφωνήσαμε με την επιλογή των άλλων παρατάξεων για μη συμμετοχή στις εκλογές με τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξηγήσαμε τους λόγους της δικής μας συμμετοχής και αυτή την επιλογή στηρίζουμε.

Σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους, είτε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε όχι και θα είμαστε εκεί να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους .

Η επιλογή της συμμετοχής μας στην καθ’ όλα νόμιμη και αδιάβλητη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Όπως είναι και δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να μη συμμετέχει. Αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία που υποστηρίζουμε. Σεβόμαστε την απόφαση όσων συναδέλφων δεν συμμετείχαν και δηλώνουμε ότι στη δημοκρατία που υποστηρίζουμε εμείς, συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, επιβάλλεται κι εσείς να σεβαστείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και να σταματήσετε επιτέλους το αφήγημα για ψευδο-εκλογές και ψευδο-αιρετούς.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί των Α.Δ.Η.Κ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, για  να διοριστούν από τη διοίκηση δοτοί και να μείνουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς καμία εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι  σκιώδεις “αιρετοί” που ορίστηκαν από την ανίερη συμμαχία  της πλειοψηφίας  της ΕΛΜΕ  αλήθεια πως θα υπηρετούν τα συμφέροντα των συναδέλφων χωρίς νόμιμο δικαίωμα να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις και χωρίς δικαίωμα  ψήφου ; Μήπως έχουν εξασφαλισμένη την στήριξή τους από την Προσωρινή Δ/ντρια Δ.Ε. Λάρισας ;

ΔΕΝ τρομοκρατούμαστε. ΔΕΝ εκβιαζόμαστε. ΔΕΝ παραιτούμαστε. Ζούμε σε ψηφιακή εποχή.

Κριτές όλων μας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Άλλωστε κοντά είναι και οι εκλογές και τότε θα κριθούμε όλοι. Εκτός κι αν φοβούνται την παρουσία μας στις εκλογές.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ