ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας» Φοιτητικοί Σύλλογοι της Λάρισας, σπουδαστές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης δυναμικό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πως είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες μας, αφού αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν όλες οι σχολές με ασφάλεια επιμένει να περνά κατάπτυστους νόμους με τις σχολές κλειστές, ενώ και η μαθητεία βρίσκεται στον αέρα», αναφέρθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει απαξιώσει τα πάντα», τόνισε η εκπρόσωπος των φοιτητών Α. Χατζηαργύρη, με τον Δ. Παπαδόπουλο εκ μέρους της ΕΛΜΕ να σημειώνει πως «έναν χρόνο μετά είμαστε εκεί που αρχίσαμε και με χειρότερους όρους».

Όσον αφορά στους σπουδαστές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ απαιτήθηκαν τα εξής:

“Να μην ισχύσει ο νέος νόμος υποβάθμισης του πτυχίου για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Να πάρουν μέτρα για να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια, να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια.

Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

Να πληρώνονται όλοι οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ κάθε μήνα.

Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης”.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους φοιτητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για άνοιγμα και ασφαλή λειτουργία των σχολών και ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως που περικόπτει χιλιάδες εισακτέους από τα ΑΕΙ, διαγράφει φοιτητές και επιβάλλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ