ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την προχθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες του νομού, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να ντρέπεται και όχι να πανηγυρίζει.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Στ. Χατζηκράχτης, Δ. Μπάσμπα, Στ. Τσικριτσής και Ν. Μπαντόγιας αναφέρονται τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Τύρναβου της Ν.Δ. αντί να πανηγυρίζει θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή που οι αγρότες του Δήμου Τύρναβου λαμβάνουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ μετά από 379 ημέρες για τις καλλιέργειες τους που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό στις 17/3/2020.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, εσείς και οι κομματικοί σας προϊστάμενοι υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών του Δήμου μας ,με το να παρουσιάζετε ως επιτυχία ότι αποζημιώνονται οι αγρότες της περιοχής μας, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο;

Έχετε διερωτηθεί αν έχουν άλλο εισόδημα πέρα από την παραγωγή τους και πως τα φέρουν “βόλτα” με κατεστραμμένες τις καλλιέργειές τους και παραμένοντας απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν το κόστος από τις καλλιεργητικές εργασίες στα χωράφια τους, να πληρώσουν διαφόρων ειδών εισφορές και άλλα χαράτσια που επέβαλαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και το κυριότερο να μπορέσουν να θρέψουν τις οικογένειες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τύρναβου βρίσκεται πάντα στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και στηρίζει το διεκδικητικό τους πλαίσιο όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους την Ενωτική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία και την διοίκηση του ΕΛΓΑ να διορθώσουν τις οποίες αδικίες έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τα χρηματικά πόσα των αποζημιώσεων, που πρέπει να εισπράξουν για το έτος 2020.

Για τους φετινούς παγετούς τέσσερις στο σύνολο που έπληξαν τον Δήμο μας διεκδικούμε άμεσα:

  • Γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις της ζημιάς που είναι στο 100%.
  • Να δοθεί προκαταβολή στους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά ώστε να μπορέσουν να θρέψουν τις οικογένειες τους. Παράλληλα να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές εργασίες καθώς πρόκειται για δενδρώδεις καλλιέργειες που παρά την καταστροφή πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν.
  • Με το πέρας των εκτιμήσεων, να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων για να στηριχτεί το εισόδημα των παραγωγών.

Να γίνει άμεση αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχει υποστεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, παλεύουμε και διεκδικούμε ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση πέρα από τις εισφορές των ασφαλισμένων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ