1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας  κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  Λάρισας και  Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, πρόκειται να διοργανώσουν το    1ο  Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ είναι κατάλληλο για να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες και όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν τα Μαθηματικά.  Σύμφωνα με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ,  Α. Π. : Φ16.1/16403/Δ2 10/02/2021 το  Φεστιβάλ  δύναται  να το παρακολουθήσουν  οι  μαθητές/ριες όλης της χώρας, αλλά και Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Προτείνεται την Τετάρτη στις 7 Απριλίου  να συνδεθούν οι μαθητές/ριες των  Λυκείων  και τη  Πέμπτη  στις 8 Απριλίου 2021 αντίστοιχοι των Γυμνασίων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν  η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων       κ. Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων       κ. Ζέττα Μακρή.

Οι  ομιλητές μας είναι άτομα με κορυφαίο διεθνώς επιστημονικό έργο. Στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις τους, θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις. Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις συνεντεύξεις των κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη Καθηγητή του ΜΙΤ και του κ. Αθανασίου Φωκά καθηγητή του Cambridge

  • http://bitly.ws/caG9
  • http://bitly.ws/caGb

Οι  εργασίες των μαθητών που θα παρουσιαστούν, περιέχουν μουσικά, θεατρικά, χορευτικά δρώμενα με πρωτότυπες σκέψεις και δημιουργίες. Μέσα από τις εργασίες αναδεικνύονται  οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, προσεγγίζουν τα  προβλήματα και αλληλεπιδρούν. Αποτελούν ακόμη μια καλή ευκαιρία διάχυσης των καλών πρακτικών που υλοποιούνται στα σχολεία της χώρας μας.

Μετά  την προβολή  των εργασιών, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον  επιθυμεί να ασχοληθεί με την επίλυση γρίφων, ακόμη  και αν δεν είναι μαθητής. Οι γρίφοι είναι ταξινομημένοι κατά τάξη και σε  κάθε τάξη υπάρχει τράπεζα θεμάτων, μέσα από την οποία θα γίνεται τυχαία  η επιλογή των ασκήσεων για τον κάθε συμμετέχοντα. Όποιος επιθυμεί  να διαγωνιστεί, θα μπορεί να επιλέξει τον σύνδεσμο που θα τον οδηγεί σε περιβάλλον επίλυσης και ακολουθώντας  τις οδηγίες οι οποίες δίνονται αναλυτικά, να ολοκληρώσει  τις ασκήσεις.  Όσοι από  τους συμμετέχοντες  στην επίλυση γρίφων συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80% , θα λάβουν αριστείο διάκρισης με τα στοιχεία τους, στο e-mail που θα δηλώσουν κατά τη διάρκεια της επίλυσης των ασκήσεων.

Προσβασιμότητα και ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι

Το ανωτέρω Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Επομένως όποιος/α επιθυμεί να το παρακολουθήσει  χρειάζεται  να συνδεθεί στο διαδίκτυο με   ένα ηλεκτρονικό μέσο στο οποίο θα είναι εγκατεστημένο το YouTube  ή το Facebook.

Όλοι οι σύνδεσμοι θα ενεργοποιηθούν  τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ και βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bitly.ws/bwPp

Το Φεστιβάλ μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex. Παράλληλα θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω του καναλιού του Φεστιβάλ στο  YouTube (http://bitly.ws/caG7 )  και μέσω της σελίδας omathimatikos.gr στο Facebook (http://bitly.ws/caG8)

Αναλυτικότερα, οι σύνδεσμοι είναι:

Ο σύνδεσμός της ζωντανής ροής της 1ης ημέρας (Τετάρτη 7 Απριλίου 2021) είναι : https://youtu.be/_UWm-P4F7Sc

Ο σύνδεσμός της ζωντανής ροής της 2ης ημέρας (Πέμπτη 8 Απριλίου 2021) είναι : https://youtu.be/4Ei1t4mK0P0

Σύνδεσμος γρίφων Γ’ Λυκείου: https://bit.ly/3bPEABJ

Σύνδεσμος γρίφων Β’ Λυκείου: https://bit.ly/3eQSEgx

Σύνδεσμος γρίφων Α’ Λυκείου: https://bit.ly/3bTfceu

Σύνδεσμος γρίφων Γ’ Γυμνασίου: https://bit.ly/2OWzHhl

Σύνδεσμος γρίφων Β’ Γυμνασίου: https://bit.ly/3qQQL5F

Σύνδεσμος γρίφων Α’ Γυμνασίου: https://bit.ly/2Qd0lTR

Για να ειδοποιηθείτε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube (http://bitly.ws/caG7)  όπως και να  κάνετε Like στη σελίδα omathimatikos.gr στο Facebook (http://bitly.ws/caG8)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 – 11:00 π.μ. (Για τους μαθητές/τριες Λυκείων)

*      Έναρξη του Φεστιβάλ από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Σ.Ε.Ε Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

*      Χαιρετισμός από την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

*      Χαιρετισμός από την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα  Μακρή

*      Συνέντευξη του κ. Αθανασίου Φωκά καθηγητή του Cambridge

*      Συνέντευξη του κ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη καθηγητή του Μ.Ι.Τ

*      Ομιλία του κ. Άρη Μαυρομάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας με θέμα : Μαθηματικά και Τέχνη

*      Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων

Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή  για τους μαθητές Λυκείων από τις  12:30 έως 15:00 .

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 11:00 π.μ. (για τους μαθητές/τριες Γυμνασίων)

*      Έναρξη του Φεστιβάλ από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Σ.Ε.Ε Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

*      Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη καθηγητή του Μ.Ι.Τ

*      Συνέντευξη του κ. Αθανασίου Φωκά καθηγητή του Cambridge

*      Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη  καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: Τα Μαθηματικά στην Ιατρική

*      Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων

Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή  για του μαθητές Γυμνασίων από τις  12:30 έως 15:00 .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ