ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπή Αγώνα 

Συνάδελφοι και συν/φισσες επαγγελματίες εστίασης και μικροί έμποροι,
Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση, αρκετοί από μας δεν ξέρουμε αν καταφέρουμε να ανοίξουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Αρκούν τα μέτρα υποτίθεται “στήριξης” που παίρνει η κυβέρνηση; Είναι λύση τα μισοδανεικά των επιστρεπτέων προκαταβολών, τα δάνεια, και η αποπληρωμή των χρεών στο μέλλον;

Γιατί η κυβέρνηση διαφυλάττει σαν “κόρη οφθαλμού” την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, και όλη την αντιλαϊκή φορολογία που άφησαν ανέγγιχτη τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια και τελικά ποιος διογκώνει τα χρέη; Ο κορονοϊός ή η βάρβαρη φορολογία;

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κάθε μέρα αγωνιούμε για το πώς θα ζήσει η οικογένειά μας αλλά και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρησή μας.

Οι μικροί έμποροι κ’ επαγγελματίες εστίασης θα μείνουν με τα χρέη που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, την ασφυκτική πίεση από τράπεζες, κράτος, Δήμους, παρόχους τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, προμηθευτές.

Ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση μας περιμένει στη γωνία, το ίδιο και οι κατασχέσεις.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας! Η αγωνιστική διεκδίκηση! Η νέα κρίση που τσακίζει τις ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους. Ενωμένοι στη συλλογική πάλη και δράση.

Οι επαγγελματίες της εστίασης με τους μικρούς εμπόρους Τυρνάβου προσπερνάμε εκείνους που μας καθησυχάζουν όπως οι πλειοψηφίες των Εμπορικών Συλλόγων, της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βροντοφωνάζουμε και απαιτούμε!

* Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Επιπρόσθετο επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

* Να διαγραφούν τμήμα των χρεών τους προς την εφορία και τις τράπεζες.

* Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής”  να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ.

* Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.

* Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

* Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ, για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φτηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

* Την αναστολή των κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

* Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

* Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας        

* Άμεσα μέτρα θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό των νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού των ΜΕΘ.

* Έλεγχος και μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

* Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημείωση για να καλυφτούν οι άμεσες ανάγκες.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου το Σάββατο 3 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ