Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ 13ΧΡΟΝΟΥ

Αλγεινή εντύπωση και οργή στην τοπική κοινωνία της Λάρισας προκαλούν οι καταγγελίες γονέα μαθητή Γυμνασίου, ότι ο γιος του, όπως και άλλοι συνομήλικοί του που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, υπέστησαν το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, αστυνομική βία από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 13χρονου μαθητή.

Φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης, εναντίον οποιουδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο εναντίον ανήλικων μαθητών, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία της πόλης.

Οι εξηγήσεις που φέρεται μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο ότι έδωσαν οι αστυνομικοί στον καταγγέλλοντα γονέα δεν πείθουν κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία όσων αστυνομικών υπερέβησαν τα όρια, οδηγώντας στην τρομοκράτηση μικρών μαθητών και τον τραυματισμό ενός από αυτούς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com