ΕΝΤΑΞΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

Αίσιο τέλος είχε η ένταξη των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων συμβατικής εκτροφής στον αναπτυξιακό νόμο, μετά και τη συνάντηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα με τον αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μαζί με τον εκπρόσωπο των πτηνοτρόφων κ. Γιώργο Ζιώγα, ενημέρωσαν τον κ. Παπαθανάση για την αναγκαιότητα ένταξης της δραστηριότητας “Συμβατική εκτροφή πουλερικών για την παραγωγή κρέατος”, η οποία είναι αμιγώς παραγωγική για τον πρωτογενή τομέα, στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Σημειώνεται ότι για την ένταξη της εν λόγω δραστηριότητας υπάρχει ήδη θετική εισήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαθανάσης, αφού έλαβε υπόψιν και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο εμπόριο των προϊόντων, έδωσε το «πράσινο» φως για να ενταχθεί η ίδρυση νέων πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον αναπτυξιακό νόμο.

Περαιτέρω, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημερώθηκε από τον αν. Υπουργό Ανάπτυξης για τη δράση της κυβέρνησης, σε σχέση με την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην εστίαση, ύψους 330 εκ. ευρώ, προκειμένου οι επιχειρήσεις να καλύψουν ανάγκες τους σε πρώτες ύλες κατά το πρώτο τρίμηνο επανεκκίνησής τους. Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της δράσης μέσω του ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ), υπογραμμίζοντας πως η επιχορήγηση θα δίδεται άμεσα έπειτα από την υποβολή της σχετικής αίτησης και τη διενέργεια της προβλεπόμενης αξιολόγησης.

Οι καλές μέρες για την εστίαση θα επιστρέψουν

Κατά την έξοδό του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για την ένταξη των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον αναπτυξιακό νόμο. Ευχαριστώ θερμά τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Λιβανό και Παπαθανάση, όπως και τον πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος .

Συγχρόνως, είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Παπαθανάση να συζητήσουμε τη δράση της κυβέρνησης σε σχέση με τη στήριξη του κλάδου της εστίασης, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας της πανδημίας. Τα 330 εκ. ευρώ, που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις για την κάλυψη βασικών εξόδων, κατά το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας τους, προσφέρουν ανακούφιση και προσδοκούμε ότι, καθώς θα “χτίζεται” ανοσία στον πληθυσμό, οι καλές μέρες θα επιστρέψουν για τον αγαπητό και πολύπαθο αυτόν κλάδο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com