Η ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με ανακοίνωσή της καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος ανήλικων μαθητών

Με απογοήτευση και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για την αστυνομική βία που δέχτηκαν μαθητές Γυμνασίου της πόλης μας σε πάρκο της Λάρισας. Τέτοια περιστατικά καμία θέση δεν έχουν στην κοινωνία των αυριανών πολιτών που οραματιζόμαστε ως γονείς, εκπαιδευτικοί και  πολίτες!

Είναι απαράδεκτη η στάση των αστυνομικών δυνάμεων προς ανήλικα παιδιά, σε περίοδο πανδημίας και με περιοριστικούς όρους διαβίωσης να επιτίθενται με τέτοιο τρόπο προκαλώντας τον φόβο και την ανασφάλεια.

Ακόμα και παρεξήγηση να υπήρχε έπρεπε να διερευνηθεί και όχι να αντιμετωπιστεί με τη βία.

Το παραπάνω περιστατικό όπως περιγράφεται δεν μπορεί να ανήκει στις πτυχές δράσης της Αστυνομίας απέναντι σε έφηβους μαθητές.

Ζητούμε να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Η Ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι οφείλουν να διασφαλίζουν ένα αρμονικό και ειρηνικό περιβάλλον για τα παιδιά, με αίσθημα εμπιστοσύνης, σεβασμού και συνύπαρξης στο κοινωνικό σύνολο.

Το δημοκρατικό πολίτευμα οφείλει να ευνοεί την ελευθερία και να καλλιεργεί τη δικαιοσύνη και ισότητα και να μην εμφανίζει φαινόμενα με αρνητικές επιρροές σε παιδιά που τα ζουν και τα παρακολουθούν.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε ένα κράτος δικαίου διασφαλίζεται και η ασφάλεια και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο των παιδιών.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα αγωνιζόμαστε για το Σχολείο της αγωγής, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας και πρέπει αυτή να καλλιεργείται ως έννοια και αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής και ευνομούμενης κοινωνίας και όχι η βία και η επιθετικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ